maanantai 22. joulukuuta 2014

Joulukalenteri luukku 23


Viikon blogihaaste; Tallirutiini (ohjeet)

Tallille tulen arkipäivisin puolen neljän ja puolen viiden välissä, lauantaisin puoleen kymmeneen. Ensimmäisenä katson tuntilistan vaikka minulla ei tuntia olisikaan. Lamoca menee yleensä viimeisimmät tunnit eli seitsemältä ja kahdeksalta. Harjaan Lamocan kumisualla ja pölyharjalla, putsaan kaviot ja suunnataan kohti pesaria. Kylmään ja pesen kaikki jalat, kuivaan ne, laitan kaviorasvaa (ja linimenttiä). Pesukarsinassa menee päivittäin n. tunti.


Tuon Lamocan takaisin karsinaan laitan narun karsinan oveen niin että Lamoca saa katsella tallin menoa. Harjaan sen suojat ja päitset puhtaiksi, puhdistan harjat ja tässä välissä yleensä venytellään vähän. Harjaan Lamocan nyt puhtaaksi pehmeämmillä harjoilla sekä selvitän hännän ja harjan.


Sitten kello onkin jo niin paljon että Lamocan ensimmäinen ratsastaja tulee. Ratsastajasta riippuen laitan Lamocan joko kokonaan itse kuntoon tai harjaan Lamocan huopaa ja karstaan karvaa samalla kun ratsastaja hoitaa Lamocaa. Autan ratsastajan selkään ja tulen takaisin talliin. Siivoan Lamocan karsinan joka on aina tosi tosi likainen, heinät sotkettu ympäriinsä lantojen sekaan. Lakaisen käytävän Lamocan kohdalta ja haen kuumaa vettä kuppien pesuun. Putsaan kupit ja suolakiven ja laitan Lamocalle leivän kuppiin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti