maanantai 29. joulukuuta 2014

91. Parane pian Mocca!

Tänään kun menin tallille, siellä odotti ikävä yllätys. Lamocalla oli kaksi jalkaa paketissa. Kävin tutkiskelemassa jalkoja ja kolmessa jalassa oli haavoja. Otin kääröt pois jaloista sillä ne olivat valahtaneet alas. Menin pesariin huuhtomaan haavat, jotka olivat ihan verisiä. Lamoca arkoi vähän jalkoja ja yritin vähän hangata veriä pois. Takasessa oli sisäpuolella paljon haavoja joista yksi oli n. 5cm pituinen. Laitoin kaikkiin haavoihin haavasprayta ja vein Lamocan takaisin karsinaan.

Harjasin Lamocan ihan kunnolla, koska se ei mennyt yhtään tuntia. Anne neuvoi miten laitan betadine kääröt Lamocalle. Leikkasin muovipussista palan ja kastelin pyyhkeen kokonaan betadinessa. Laitoin Lamocan kiinni ja Julle tuli pitämään etujalkaa ylhäällä ettei Lamoca saisi potkaistua, jota se yritti tehdä aikalailla. Laitoin käärön takaseen ja toisen käärön etuseen. Toiseen etuseen en laittanut koska siinä oli ihan pieni haava.

Siivosin Lamocan karsinan ja vähän kuppeja, mutta suola kiveen en uskaltanut koskea kun kädet oli ihan betadinessa. Sitten Lamoca ei tykännyt enää yhtään kun kaadoin lisää betadinea kääröihin. Se yritti vain potkia ja riehua minkä pystyi, vaikka Greta piti toista etusta ylhäällä. Haavoihin taisi kirvellä inhottavasti!

Lamoca oltiin tänään laitettu Liskan kanssa samaan tarhaan, ja Mocca ja Liska eivät tulleet kovin hyvin juttuun. Lamoca oli tainnut jäädä häviölle tappeluissa.
Jalka paketissa

Ennen pesua jalka näytti tältä


2 kommenttia: