sunnuntai 19. lokakuuta 2014

41. Pohdintaa asenteesta

Tää postaus ei ole yhtään samanlainen kuin aiemmat postaukset, mutta onhan blogin ulkoasukin muuttunut nyt aika paljon - omaan silmään ainakin parempaan suuntaan. Olen huomannut tämän syksyn aikana, että asenteeni on huono, tosi huono. Joka torstain matkalla tallille mietin; jos mulla ei ole nyt Lamocaa, vaan joku tyhmä poni ja sitten tallilla itku silmässä siitä kuinka tyhmän hevosen taas sain. Mutta nyt on aika muuttaa asennetta parempaan suuntaan, sillä kaikki hevoset on omalla tavallaan ihania, jos joku hevonen on mielestäni 'tyhmä' en ole itse osannut ratsastaa hevosta kuulolle.

Yksi perjantai taas huomasin, kuinka huono asenteeni oli, kun menin Rionalla. Ennen tuntia ajattelin että jos mä nyt ratsastan huonosti ja mokaan koko tunnin, ehkä mä en enää saa sitä. Tunnilla päätin kuitenkin ratsastaa kunnolla ja yrittää kaikkeni, ja kappas ponikin teki parhaansa! Sen tunnin jälkeen rupesin tajuamaan, jos mä en yritä kaikkeani, miksi hevosenkaan pitäisi? Riona olikin oikeasti tosi kiva ja ihana poni, mutta en ollut sitä aikaisemmin huomannut huonon asenteeni takia.

Riona
Kesällä jätin jopa menemättä kisoihin, koska sain ratsukseni Tivanon. Silloin ajattelin Tivanon olevan inhottava, tahmea ja ennenkaikkea helppo. Viime tunnilla jonka menin Tivanolla huomasin kuitenkin kuinka ihana sekin poni oikeasti on. Kun osasi pyytää oikein löytyi ponista vauhtiakin.

Kukaan hevonen ei ole 'helppo', riippuu mitä osaa pyytää. Tavalliseen puksutteluun Tivano saattaa toki olla helpompi, kuin joku toinen, mutta jos haluaa enemmän ei Tivano silloin ole helpoimmasta päästä.

Tivano
Kesällä, kun olin leirillä kaksi estetuntiani meni täysin pieleen, koska menin ns. 'helpoilla' hevosilla. Asenteeni oli silloin täysin pielessä, enkä jaksanut yrittää kunnolla. Lopputulos olikin siis täysin epäonnistunut. Sirimo, tallin luotettavin ja helpoin estepolle, joka ei ikinä kiellä ja hyppää aina. Mitä minä teen? Lopetan ratsastamisen ja vetelen ohi esteistä minkä kerkeän. Ei näin.

Toinen tunti, menin Turgolla toisella tallin luotetavimmista hevosista. Joka esteelle ihan hassu hyppy, ja kaarteissa roikun vaan kyydissä ja luotan siihen että hevonen tietää seuraavan esteen. Kaikille esteille taisi tulla huonot tiet, kun mä en taas ratsastanut kunnolla...

Ensi leirillä haluasinkin mennä molemmilla hepoilla yhden estetunnin. Kouluakin menin molemmilla hevosilla, silloin taas tykkäsin niistä tosi paljon. Ehkä ne oli vaan ne esteet jotka pilas kaiken, eikä muutenkaan aina kaikki onnistu...

Sirimo
Turgo
Tänä syksynä ja ensi keväänä olisikin kiva testata mahdollisimman montaa eri hevosta, ja tietenkin Lamocalla mennä aina kun mahdollista. Lamocan kanssa olen aina yrittänytkin kaikkeni, ehkä sen takia melkein kaikki onnistuu sen kanssa.♥

Mitä mieltä olitte muutenkin näin erilaisesta postauksesta? :)


8 kommenttia:

 1. Kiva postaus. Nyt voit tykätä Lantistaki;)♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Joo, mä en ollu sillo menny pitkää aikaa shetul tai ilma satulaa ja Lantil oli ollu vähä hyppy taukoo, ni eihän siitä voinu mitää hyvää seurata! :D Mut sillo alkuverkas poni oli kiva:3

   Poista
 2. Tosi kiva postaus!
  Tivano on oikeest tosi kiva:). Sen kaa vaa pitää olla just päättäväine ja napakka, nii sit se menee suht helpost muodossa ja vastalaukatki sujuu! Itekki tuli miettineeks et vois parantaa viel vähä omaa asennetta. Miul oli joskus alkuvaihees sama juttu ku en saannu sitä ponii minkä halusin..
  Ricoki o sellau aika helppo, jos ei vaadi silt paljoo. Mut sitte ku vaati et se taipuu, liikkuu rehellisest eteepäi, menee kulmat jne nii sit sitäki saa ratsastaa iha kunnol.

  VastaaPoista