keskiviikko 8. lokakuuta 2014

37.

Olin viime perjantaina tunnilla, ja menin Rionalla. Onneksi koulutunnilla, yleensä toivon kyllä estetuntia, mutta Rionalla en oikein tykkää hypätä, koska en oikein osaa muutenkaan mennä sillä ponilla... :D Mentiin maneesissa, koska tunti oli vasta seitsemältä ja ulkona oli jo aika pimeää.

Aloitettiin käynnissä lähinnä pysähdyksillä ja volteilla asettaen ja taivuttaen. Samaa ravissa, taivuttamista. Mutta poni ei oikein taipunut, asettuin vain vähän. Kulmissa mentiin ihan suorana pötkylänä, ja siitä mulle huomautettiinkin varmaan eniten tunnin aikana. Sitten pitkillä sivuilla ruvettiin tekemään avotaivutusta, ensin käynnissä sitten ravissa. Toiseen suuntaan rupesi loppua kohden avot sujumaan oikein mallikkaasti, mutta toiseen suuntaan karkailtiin kokoajan keskelle kenttää...Hieno Ripa!!

Taputapu

Kun alettiin tekemään (itsenäisesti) laukannostoja, mikään ei enään oikein onnistunut. Pidätteet ei mennyt läpi, eikä laukka noussut kunnolla. Ja kun laukka nousi sen ylläpitäminen ei onnistunut, paitsi jos kaahattiin ympäriinsä ponin ehdoilla. Laukannostoissa poni lähti vain kiitämään ravissa, ja sitten pidätteillä poni taas hallintaan ja uusi yritys. Parin noston jälkeen alkoi nostot sujumaa, ja yritin muutenkin tehdä lähinnä laukan ja ravin välisiä siirtymiä. Laukassa en oikein voinut hidastaa tai poni siirtyi heti raviin, joten laukka oli sellasta sitä vauhtia mitä ponia haluaa. :D

Otettiin jalustimet kaulalle, ja ruvettiin tekemään pohkeenväistöä uralta pituushalkaisijalle. Käynnissä meno oli tahmaista ja mentiin aika vinossa. Rionalla on paljon helpompi tehdä väistöjä ravissa kuin käynnissä, ja sen olen huomannut jo aiemminkin. Ravissa tuli kuulemma tosi nätisti pientä ristiaskelta, mutta olisin voinut pyytää vielä selvempää väistöä. Loppua kohden taisi ponista ja ratsastajasta loppua puhti kesken, joten vikat väistöt oli sen mukaisia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti