lauantai 18. lokakuuta 2014

40.

Torstaina meillä olikin pitkästä aikaa estetunti ja menin Tivano-ponilla. Olin jo joskus kesällä sanonut, että haluaisin jonkun estetunnin mennä Tivanolla, joten oli kiva yllätys listassa, ja Tivano oli kivaa vaihtelua Lamocaan, kun se on niin erilainen.

Aloitettiin käynissä pysähdyksillä, että hepat on kuulolla. Pysähdyksissä pidätteet meni hyvin läpi, mutta alkuun oli ongelmia siinä liikkelle lähdössä, kun poni ei olisi halunnut läheä heti reippaasti. Kun pysähdykset alkoi sujumaan ilman sen suurempia ongelmia siirryttiin raviin ja tehtiin käynti ravi siirtymisiä, että ponit tulisi vielä vähän enemmän kuulolle. Käynti siirtymät onnistui hyvin, ravi siirtymät oli alkuun tahmeita, mutta lopulta ponia sai enemmän pidättää jos halusin pidemmän käynti pätkän. Tultiin pari kertaa ravi puomit molempiin suuntiin, ja niissä askeleet sopivat hyvin ilman turhia kolahduksia.

Puomit muutettiin ristikoksi ja tultiin se muutaman kerran yksittäisenä, sitten niin ekaksi toinen risikko toisella sivulla, ja sitten toinen ristikko seuraavalla sivulla. Alkuun ponia sai pyytää liikkumaan eteenpäin, mutta kun oltiin pari kertaa tultu, piti jo hidastaa ennen estettä. Lopuksi tultiin pientä rataa kaksi kertaa, ensin kaksi ristikkoa, sitten pysty ns. lävistäjällä ja lopuksi vielä laine. Molemmat radat meni hyvin, ja Tivanolla on niin hauskaa tehdä esteiden välillä laukanvaihto, kun poni tekee pienen pukin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti