tiistai 14. kesäkuuta 2016

304. Leiripostaus osa 1

Elikkäs viime viikon maanantaista perjantaihin olin leirillä Hevostila Dianalla, tai oikeastaan jo sunnuntaista. Sunnuntaina laitettiin kämpät kuntoon sekä sovittiin hoitohevoset sekä säännöt. Leirihoitsuksi sain juuri sen ketä pyysinkin eli kuusivuotiaan suomenpolle Torstin. Torstista huomasi muuten niin selvästi sen että se oli vielä vauvaheppa, se oli vähän säheltäjä, mutta myöskin se pörisi (eli puhalsi ilmaa äänekkäästi ulos) lähes taukoamatta! Sunnuntaina myös suunniteltiin leirimme ohjelmaa.

Maanantai aamuna meillä oli sellainen "tutustumis" koulutunti, missä tehtiin aika simppeleitä juttuja ja ratsukseni sain Voken. Voke oli ihan kiva ratsastaa, mutta tuli ihan järkyttävän paljon sisäpohjetta vasten. Tunnin aiheena taisi olla ympyrät, koska niitä tehtiin kaikissa askellajeissa.Iltapäivän tunnin menin pikkuisella (tai ei se nyt kovin pieni ole 138cm) Santralla ja meillä oli korkeushyppykisa. Santraa olin tunnille toivonutkin ja se oli oikein hyvä valinta. Vaikka poni oli aika tahmea se hyppäsi todella hyvin! Aloitettiin ihan mini ristikoilla ja sitten itse kisa aloitettiin n. 60cm esteeltä. Eli aina yksi yritys ja pelistä putoaa jos kieltää, puomi putoaa ym.

Estettä nostettiin aina 5cm kerrallaan ja loppujen lopuksi voitettiin Santran kanssa 85cm esteellä, kun kukaan muu ei päässyt puhtaasti yli. Siinä samalla tuli uusi oma este-ennätys! Lopuksi tultiin vielä kaikki pari pienempää estettä.
80cm

85cm esteen jälkeen varmistelin etten tule liian ajoissa takaisin satulaan ;)
Illalla hoidettiin hoitsuja ja pääsin silloin tutustumaan Torstiin ensimmäistä kertaa. Kuten jo aiemmin sanoin Torsti oli aika "vauva" vielä, sen piti aina hirnua/höristä jokaiselle hevoselle jonka se näki sekä jos se halusi katsoa johonkin suuntaan niin pelkkä pään kääntäminen ei riittänyt vaan koko hevosen piti kääntyä. Sekä tietysti sen "pöriseminen", meillä muodostuikin leirillä "vitsiksi" että sen kyllä huomaa pörinästä milloin Torsti lähestyy. :D Muuten se oli todella kiltti, mitä nyt välillä vähän sähelsi.

Tässä Torsti aamutorkuilla

Sain myös leirivideon jo valmiiksi, mutta se toimii vain tietokoneella!

4 kommenttia: