perjantai 17. kesäkuuta 2016

305. Leiripostaus osa 2Tiistain aamutunnille sain toivomani, eli vauvaheppa Torstin! Mentiin pellolle ja se oli itseasiassa Torstin eka peltotunti. Heppa oli kuitenkin kuin olisi ollut siellä aina vaikka vähän reippaampi kuin yleensä (tämähän oli siis ensimmäinen kerta minulla Torstin selässä, mutta muihin tunteihin verrattuna).

Pelto oli vähän märkä joten mentiin aika rauhallisesti vaikka Torstilla vauhtia olisi riittänytkin. Jäin enimmäkseen pellon alaosaan pyörimään, sillä yläosasta näkyi laitumet ja Torsti kävi tuttuun tapaan huutelemaan kavereille. Ravissa heppa oli hyvä, mutta laukka oli aika hankala sillä Torstilla on aika nelitahtinen laukka.
Jäätiin hetkeksi taas pellon alaosaan pyörimään laukassa ja että saatiin laukassakin yhteisymmärrys. Tultiin ylämäki paristi laukassa ja vikalla kerralla jalat lähti viemään vähän liiankin kovaa, mutta jarrut löytyi heti kun pyysin. Ravailtiin vähän loppuraveja pidemmällä ohjalla ja sitten käveltiin takaisin tallille.


Luulin laittaneeni pari reikää lyhyemmät jalustimet kuin yleensä...


Iltapäivän maastoesteille en toivonut ketään ja sain ratsukseni suomenpolle Helmin. Heti alkuun huomasin että Helmi on vähän arka, kun verkkailtiin itsenäisesti ravissa. Laukassa ei saanut yhtään jäädä pitämään tai laukka jäi tosi jännittyneeksi. Ekalla esteellä omat pohkeet unohtui ihan jonnekkin muualle ja tuli kielto. Toisella kerralla tajusin kuinka paljon rohkaisua Helmi tarvitsee ja päästiin yli.Seuraavana esteenä meillä oli uudet esteet joita hepat eivät olleet vielä nähneetkään. Pari kieltoa ja ohijuoksua tuli kunnes vihdoin päästiin esteestä yli ja seuraava uusi este ei ollut läheskään yhtä jännä ja mentiin ykkösellä yli. Seuraavaksi taidettiin tulla innari jossa ei ollut mitään ongelmaa. Sitten pari estettä ylämäkeen jotka nekin päästiin ongelmitta ja niiden jälkeen vielä yksi este alamäkeen ja yksi ihan perus tasaisella.

Lopuksi tultiin kaikki vielä rata joka piti itse keksiä. Aloitettiin Helmin kanssa esteeltä joka oltiin ihan ensimmäisenä hypätty ja siitä mentiin epäröimättä yli. Seuraavaksi tultiin uudet esteet ja "yli" karjaisun saattelemana päästiin ilman kieltoa. Sitten pari estettä ylämäkeen ja toinen este mentiin ihan liian reunaan. Sitten vielä alamäkeen este ja puskan ympäri viimeiselle esteelle.


Illalla meillä oli vielä hoitsujen kanssa "näyttelyt" ja letitin Torstin hännän sekä harjan. Kukat eivät vaan meinanneet kestää menossa mukana kun ötökät häiritsivät heppaa. Torsti ei ihan tajunnut missä asennossa pitää seisoa, mutta käveli ja ravasi hyvin. Kaikesta huolimatta Torsti oli BIS, ihan vaan koska se on niin suloinen!Vauva oli ihan väsy


1 kommentti:

  1. Ihana Torsti! Kun sulla oli noi pidemmät jalustimet, istuit siellä selässä jotenkin paljon tasapainosemman ja siistimmän näkösesti!

    VastaaPoista