tiistai 21. kesäkuuta 2016

307. Leiripostaus osa 3

Keskiviikko aamuna suunnatiin taas pellolle, tällä kertaa ilmansatulaa! Ratsukseni sain jälleen hevosen jota toivoin eli suokki ruuna Leevin. Leevi vaikutti tasaiset askeleet omaavalta ja muutenkin kiltille, joten siksi päädyin toivomaan sitä vaikken koskaan sillä ollut mennytkään. Ratsastaessa huomasin Leevin olleen nappivalinta ja se oli tosi kiva ratsastaa.

Lähes koko tunnin ajan satoi vettä, välillä vähän kovempaa ja välillä ei ihan niin kovaa. Saatiin taas mennä aika itsenäisesti ja käynnissä ja ravissa Leevi oli oikein mukava. Ainut ongelma joka ilmeni oli pysäytys, mutta parin pysäytyksen avulla saatiin nekin toimimaan ihan hyvin. Laukassa laukkasin aika paljon vain isoa ylämäkeä, koska pelto oli aika märkä eikä haluttu kaatua. Ravailin loppuravit pidemmällä ohjalla ja sitten lähdettiin taas kävelemään takaisin päin.Iltapäivän tunnilla menin Torstilla jota toivonkin. Meillä oli puomitunti satulalla ja alkuravien ja laukkojen jälkeen aloitettiin jo tulemaan "puomirataa". Huomasin heti alkuverkoissa että kentällä Torsti on paljon vaikeampi saada laukkaamaan kunnolla kun ei ole niin isoa tilaa käytettävissä. Torstin kanssa sain itse päättää missä askellajissa menen minkäkin kohdan, sillä se on vielä aika vauva.

Rata alkoi pitkällä sivulla olevilla puomeilla jotka tultiin laukassa ja Torsti yritti karata uralle viimeisillä puomeilla, mutta päästiin niistäkin yli vaikkakin ihan reunasta. Sitten otin Torstin raville ja tultiin pääty-ympyrän puomit ravissa sekä lävistäjän puomit ravissa. Kulmaan voltti puomin yli, tämäkin tultiin ravissa. Sitten pääty-ympyrän puomit ravissa ja laukannosto ja pitkänsivun puomit laukassa.


Torstilla meni jalat pahemman kerran solmuun jo ravipuomeilla

Tultiin tämä vielä toisen kerran jolloin saatiin paljon parempi rytmi ja käännöksetkin sujui paljon siistimmin. Loppuun saatiin vielä jokainen tulla pari haluamaamme kohtaa uudelleen, ja tultiin Torstin kanssa pitkänsivun laukkapuomit, koska niillä Torsti oli aina karannut ulkoreunaan. Ravailtiin vielä loppuravit joissa annoin Torstin venyttää kaulaa pidemmälle.

Illalla ei tehtykkään mitään hoitsujen kanssa, sillä vuorossa oli suitsien pesu. Pesin Torstin normaalit suitset sekä maastosuitset ja niistä tuli niin paljon paremman näköiset!


1 kommentti: