keskiviikko 15. lokakuuta 2014

39.

Tänään koulussa oli liikunta päivä, ja menin tietysti ratsastamaan. :) Menin Lamocalla, jes! Haettiin hepat sisälle, joilla mentiin ja laitettiin ne kuntoon. Aloitettiin tunti 15 vailla 10. Kun lähdin kaarrosta liikkelle, olin ihan jes Lamoca on tosi herkkä. Päästiin toiselle pitkälle sivulle, ja mentiin alkuun ihan rauhallisesti, mutta sitten Lamoca säikähtikin mäessä olevia koiria, ja teki pienen sivuloikan keskelle kenttää ja jatkoi laukassa. En ollut koskaan millään tunnilla, kenelläkään ratsastajalla nänyt Lamocan säikähtävän yhtään mitään, joten en ollut varautunut mitenkään että Lamoca voisi tehdä mitään sellaista. Noh, eihän mulla ollut jalustimia jalassa, tai mitenkään varautunut mihänkään loikkaan. Tuloksena oli että mä maistelin hiekkaa kentän pohjalla. Nousin takaisin kyytiin, ja olin taas astetta valppaampi. :D

Lamoca oli koko tunnin ajan tosi reipas, vielä reippaampi kuin yleensä. Käynnissä vähän pysähdyksiä, ja lähdettiin aika nopeasti ravailemaan. Tehtiin toiselle pitkälle sivulle loiva kiemura, ja toisella pitkällä sivulla pujoteltiin tötteröitä, ja hevosia piti asettaa ja taivuttaa tien mukaisesti. Aika nopeasti muutettiin tehtävää niin, että loivalla kiemuralla tullaan myös puomit jotka olivat suunnilleen pituushalkaisijalla. Puomit tultiin ihan hyvin ja rauhallisesti. Toiseen suuntaan tehtiin samaa tehtävää.

Välikäyntien jälkeen alettiin tekemään itsenäisesti laukannostoja käynnistä ja takaisin suoraan käyntiin. Kummatkaan siirtymät ei oikein onnistuneet. Nostot meni paremmin kuin alaspäin siirtymiset, mutta väärää laukkaa nousi jonkin verran. Suoraan laukasta käyntiin ei taidettu päästä kertaakaan, kun herralla oli niin kova vauhti päällä. Lopuksi tehtiin vielä pari kertaa viisikaarista pidemmällä kaulalla.Kuvat ei siis oo tältä päivältä, kun oltiin tuohon aikaan ratsastamassa, niin eihän kukaan tietenkään päässyt kuvaamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti