lauantai 13. joulukuuta 2014

Joulukalenteri luukku 13


Lamocan syntymäpäivä

Tasan viisitoista vuotta sitten syntyi Saksassa maailman kaunein orivarsa. Nyt viidentoista vuoden aikana on oripoika ruunattu ja muuttunut päivä päivältä komeammaksi ja komeammaksi. Lamoca täytti tänään siis 15-vuotta. Viime Hippoksessa luki; "Yli 15-vuotiasta hevosta voidaan pitää keski-iän ylittäneenä." Lamoca on siis keski-iän ylittänyt hevonen. Pelkään että joku päivä kun menen tallille kuulen Lamocan olevan liian vanha ratsastuskouluun. Ehkä vielä ei tälläista pidä murehtia, mutta joskus sekin kuitenki tapahtuu...


Mutta sitten Lamocan synttäreihin. Aamulla Lamoca oli tarhassa kamalassa lumisateessa - onneksi loimi päällä, tosin kaula ja pää olivat ihan märät. Lamoca meni tuttuun tapaan estevalkka tunnille ja toisen tunnin heti perään. Kun Lamoca meni talliin en päässyt hoitamaan vielä sitä, sillä menin tunnille hieman erilaisella ratsulla kuin yleensä mutta siitä postausta myöhemmin. Kun tulin tunnilta laitoin Lamocalle lumipussit, linimentit ja kaviorasvat sekä pesin jalat.

Talutin Darlaa talustusratsastuksessa ja menin sen jälkeen taas hoitamaan juhla-Moccaa. Otin loimen pois ja harjailin sitä siihen asti ja tallilta piti lähteä jo puoli neljän aikaan kun ovet lukittiin. Lamoca ei vielä saanut synttärilahjaa, koska Jannen vaunussa kaikki mitä katsoin Lamocalle oli kokoa poni, niin tilaan Börjesiltä Lamocan lahjan.1 kommentti:

  1. Sinut on haastettu! http://rakkaudestaponeihin.blogspot.fi/2014/12/ponilla-on-asiaa.html

    VastaaPoista