perjantai 4. joulukuuta 2015

Joulukalenteri luukku 4: Kesä 2015


Nyt kun ulkona on pimeää ja sataa vain vettä on hyvä aika muistella mennyttä kesää. Kesästä minulla oli aika kovat odotukset, ja valitettavasti petyin monessa asiassa. Jos nyt voisin palata ajassa taakse päin, muuttaisin varmasti parikin asiaa joita en silloin tajunnut.

EI HEVOS ASIAT

Sää. Odotuksissa oli ihana aurinkoinen ja lämmin kesä, mutta tulikin kylmä ja sateinen. Aina kun olisin kaivannut hyvää säätä satoi lähes poikkeuksetta vettä, kuten laitsalle vienti ja lähes kaikki vuokrauksen päivät.
Ripari. Tästä ei kyllä edes kovia odotuksia ollut, mutta en ymmärrä niitä joiden mielestä ripari oli kesän paras viikko. Itse haikailin koko ajan tallille, vieroitus oireita lievitti vähän se että Lamoca oli laitsalla. Oli riparissa sen verran hyvää että sain ottaa hienot rippikuvat Lamocan kanssa, heh.
Matka. Pärnun matka oli oikeasti tosi kiva ja siellä taas aurinkoa ja lämpöä riitti, tosin minun makuuni jopa vähän liikaa.


VUOKRAUS

Vuokrauksesta ihan oikeasti odotin kesän parasta viikkoa, mutta siitä tulikin yksi pelottavimmista. Lamocan takajalat olivat kuin tukit ja se ontui eikä tiedetty mikä sen jaloissa oli. Eläinlääkärin vierailu oli pelottava sillä siinä selvisi Lamocan kohtalo. Lamoca oltiin rauhoitettu eikä se silti halunnut olla paikallaan. Oikeasti elämäni pisimmät minuutit olivat ne kun Lamocan jalkoja ultrattiin ja toivoin koko ajan ettei niistä löydy mitään. Aina kun ell jäi katsomaan jotain vähän pidemmäksi aikaa niin sydän hyppäsi kurkkuun. Jaloista ei löytynyt mitään ja sen jälkeen olin yhtä hymyä koko loppu päivän, vaikka samalla kuulin loppu vuokrauksen menevän vain kävelyyn.

Siinä tilanteessa ei ollut enää mitään väliä vuokrauksesta vaan siitä että Lamoca tulee kuntoon. Oli kumminkin pari päivää ennen ell käyntiä kun Lamoca liikkui puhtaasti ja menin sillä kevyesti. Kun menin ilmansatulaa niin Lamoca toimi melkein ajatuksen voimalla, edelleen yksiä onnistuneimpia ratsastuksia. Kävin tekemässä myös kolme aamutallia viikon aikana, yhden ylimääräisen vain mennäkseni taluttamaan Lamocaa pari kierrosta tallin pihalla aamuseitsemältä että saatiin katsottua miten se liikkuu heti aamusta.Eläinlääkäri käynnin jälkeen kävelyä, joten Lamocan takajalasta puuttuu karvat

LEIRI

Tästäkin oli kovat odotukset, mutta ne eivät täyttyneet. Osa syy oli aika varmasti huono leirihenki sekä minun oma huono asenne joissakin tilanteissa. Sekä kun olin leirillä kuulin vain että Lamoca ontuu aika pahasti eikä tiedetty mikä sillä on, joten en saanut sitä pois mielestäni. Kuitenkin leiristä ihanan teki Eki, jota en valitettavasti hoitsuksi saanut, mutta silti yritin aina sen kanssa autella. Leirillä tuli ylitettyä myös ensimmäiset esteet ilmansatulaa ja kelläs muullakaan kuin Ekillä! Etukäteen vähän jännitti koska Eki on aika herkkä selästä ja jos ajautuu liian taakse niin alkaa rodeo poneilut.

Menin myös maastoesteitä Ekillä joissa oikea laukka löytyi taas tosi hyvin. Kerran putosin myös leirillä, Ekiltä kun oikean laukan nostosta tuli vähän erimielisyyksiä ja poni veti kunnon rodeota. Menin myös muilla hepoilla mutta Eki oli paras, yllätys. Leirikisoja en valitettavasti saanut Ekillä mennä vaan Pojulla ja Hovirilla. Hovirilla meno jännitti koska en ollut sillä mennyt ja heti piti mennä kisat joissa oli mm. este ja saappaan heittoa, verkassa varsinkin alkoi tulla tuskan hiki kun Horiviri vain meni eikä kuunnellut yhtään apuja.
KISAT

Käytiin Lamocan kanssa kesällä kolmissa kisoissa, kahdet este ja yhdet koulu. Esteissä korkeus oli molemmilla kerroilla 60cm, mutta jälkimmäisissä esteet olivat kyllä paljon isompia. Koulukisoissa mentiin E. B. special, aika huonolla menestyksellä koska käyntiosuudelta saatiin tosi huonot pisteet. Molemmissa estekisoissa saatiin puhdas rata, mutta jälkimmäiset menivät paljon paremmin. 
MUUT HEVOS ASIAT

Laitsakausi. Odotuksena oli että saan tosi kivoja aurinkoisia kuvia Lamocasta kun se pääsee laitsalle, mutta lopputulos oli kivoja mutta vesi sateessa otettuja kuvia. Minun piti myös hakea Lamoca laitsalta ja ratsastaa se takaisin kotiin, mutta mites kävikään minulla oli konfirmaatio ja rippijuhlat samana päivänä joten en ehtinyt ratsastamaan Lamocaa.
Istuntakurssi. Istuntakurssille menin koska vuokrauksessa en voinut Lamocalla oikein muuta tehdä kun käyntiä ilmansatulaa. Ajattelin pääseväni treenaamaan Lamocan kanssa, mutta meninkin Tivanolla. Ei siinä mitään Tivano oli tosi hyvä ratsastaa koko kurssin ja tuli monia oivalluksia vaikka olisi ollut kiva saada myös samat oivallukset Lamocan kanssa.


2 kommenttia: