sunnuntai 6. joulukuuta 2015

228. Oivalluksia

Nyt joulukalenterin aikana tiivistän kaikki viikon kuulumiset yhteen postaukseen, tosin tähän tulee viime viikon torstain tunnistakin. Nyt lähiaikoina olen itse ruvennut oivaltamaan enemmän ratsastuksesta ja olen osannut tehdä joitain asioita oikein siellä selässä. Voin sanoa että torstaina Tivano meni oikeasti upeasti vaikka itse sanonkin, heh. Mutta ennen sitä palataan tunteihin jotka olen mennyt Lamocalla.

Viime viikon torstaina menin Lamocalla, eikä sekään huonosti menny ehei. Tehtiin paljon avotaivutuksia ja hevosten taivutteluita joka askellajissa ja yllättäen saatiin parhaat avot laukassa. Alkuverkoissa keskityttiin siihen että saadaan hevoset taipumaan hyvin ja tehtiin pitkille sivuille asetusta ulos, sillä tarkistettiin että hevoset pysyvät pohkeiden välissä vaikka asetus vaihtuisi.
Sitten alettiin tekemään avoja pitkille sivuille, nyt saatiin jo käynnissä paljon paremmat avot kuin edellisellä kerralla! Kuten yleensä ravissa saatiin parempia avoja kuin käynnissä ja Lamoca kesti hyvin oikealla tiellä, tästä saatiin kehujakin. Jatkettiin kaikki laukassa ja tehtiin pieniä pätkiä avoa pitkälle sivulle. Lamoca kokosi laukan tosi hyvin jolloin sain helposti siirrettyä etuosan sisään muutamaksi askeleeksi, sitten suoristus ennen kuin paketti leviää.

Tehtävän edetessä sain pidennettyä aikaa jolloin etuosa oli sisällä ja avot paranivat koko aika! Tehtiin molemmissa suunnissa avot kaikissa askellajeissa samalla tavalla eikä niissä ollut kamalasti eroja. Loppuraveissa Lamoca sai taas venyttää eteen-alas ja se meni taas oikein hienosti.

Aluksi oli vaikeaa...


Mitä tälle laadulle kävi??

Maanantain valkassa menin Lamocalla ja mentiin taas pitkästä aikaa ilman jalustimia. Lamoca ei ollut niin hyvä kuin torstaina, se jäi aina pätkittäin tosi hitaaksi pohkeelle ja vauhti hyytyi. Alkuverkkojen jälkeen otettiin jalustimet kaulalle ja alettiin tulemaan pituus halkaisijalle, ensin käynnissä. Alku pätkä mentiin asetus siihen suuntaan mistä tultiin, sitten suoristuksen kautta vaihdettiin asetus toiselle puolelle. Oli yllättävän vaikeaa saada Lamoca kävelemään suoraa asetuksen vaihtuessa.

Tultiin samaa ravissa ja sujui heti paremmin, koska Lamoca liikkui paljon rennommin. Kun oltiin tultu hetken aikaa ravissa tultiin laukassa, mutta ei vaihdeltu suuntaa. Pitkillä sivuilla ja pituushalkaisijalla nostettiin aluksi oikeaa laukkaa ja se sujui hyvin. Kerran tuli väärä laukka pituus halkaisijalla ja paristi laiska nosto. Sitten vaihdettiin suunta ja sama oikealle, siinä tuli pari kertaa väärä laukka, koska aloin itse väsymään. Loppuraveissa Lamoca oli innoissaan menossa koska se oli innostunut laukannostoista.


Torstaina menin Tivanolla ilman satulaa ja kuten jo mainitsinkin se meni oikeasti tosi hyvin, paremmin kuin koskaan ennen. Heti alkutunnista poni tuntui tosi hyvältä ratsastaa se oli hyvin kuulolla ja sopivan reipas. Pikku hiljaa kun oltiin vasta ravailemassa alkuraveja alkoi poni pyöristymään niskasta ja siellä se pysyikin pätkittäin, joskus montakin kierrosta putkeen ja välillä vain lyhyen sivun. Kaikki jotka Tivanon tuntee tietää että tuo poni ei todellakaan ole se helpoin saada menemään hyvin ja pyöreänä.

Tehtiin pitkille sivuille pohkeenväistöä takaosa sisällä molempiin suuntiin ensin ravissa ja vasta sen jälkeen käynnissä. Alkuun poni vain juoksi väistöissä pää taipuneena, mutta pian sain pohkeen läpi että saatiin ihan oikeaa väistöä. Käynnissä meni paremmin, mutta ei ravissakaan huono ollut. Pidettiin välikäynnit ja tultiin pohkeenväistöä uralta pituushalkaisijalle. Aluksi oli vähän erimielisyyksiä, mutta sitten saatiin taas yhteistyö sujumaan.

Laukattiin molempiin suuntiin, laukka ei ollut tosiaankaan yhtä hyvä kuin käynti ja ravi, koska kaikki keskittymiseni meni selässä pysymiseen. Lopuksi tehtiin siihenkin suuntaan väistöt pituushalkaisijalle ja sitten vielä loppuravit, joissa poni juoksi vähän apuja karkuun...
Blogger, mitä teit näiden kuvien laadulle?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti