sunnuntai 27. joulukuuta 2015

250. Seuramestaruudet


Edellisessä kuulumispostauksessa toivoin että tässä postauksessa palaillaan vähän positiivisemmissa merkeissä, ja saatiin tämän päivän radasta ihan hyvä. Tai ei pelkästään ihan hyvä, vaan tosi hyvä kun ajattelen millä tavotteilla lähdin radalle. Tavoite oli saada edes 50%, toisin sanoen tavoite oli vain päästä rata läpi, ajattelin myös että olemme satavarmasti luokan viimeinen. Saatiin se läpi tosi hyvillä prosenteilla 58.696% ja ei oltu edes viimeisiä! Vaan toiseksi viimeiset, heh. No, taso oli kova ja luokassa oli paljon minua tasokkaampia ratsastajia, joten en ole todellakaan pettynyt.


Rata oli siis B-merkin kouluohjelma ja siinä ratkottiin myös seuran juniorimestaruus, meiltä se jäi vain haaveeksi (7/8), mutta tämä oli minun ensimmäinen helppo B rata (Lamocalla olen mennyt kahdesti helpon C:n ja Karmella raviluokan). Verryttelyssä ei vauhtia puuttunut, pikku pakkaset ovat saaneet Lamocan taas pirteäksi, samoin tällä viikolla alkanut ironxcell "kuuri". Väistöt sujuivat ihan ok, en taaskaan saanut pohjetta kunnolla läpi.Ravissa Lamoca oli aika hyvä ennen laukkaamista, sen jälkeen vauhtia löytyi... Laukannostot olivat ihan super, johonkin ainakin auttoi Lamocan oma moottori. Tein pari lävistäjää laukassa ja eihän niistä mitään tullut kun Lamoca tuli uutta sisäpohjetta vasten, mutta ei ainakaan yhtään vaihtoa!

Itse rata oli ihan ok, tosin radan jälkeiset fiilikset eivät olleet niin hyvät sillä viimeinen laukkalävistäjä meni niin huonosti! Alkurata sujui ongelmitta ja saatiin kutosia ja kuusi puolia, mutta sitten oli vuorossa se pohkeenväistö. Heppa ei väistänyt kuin pari askelta, mutta saatiin silti vitonen, onneksi. Ennen toista väistöä olevasta käynnistä saatiin jopa seiska! Toinen väistö meni vähän paremmin ja siitä saatiin 5.5.Laukannosto tuli suoraan käynnistä ja Lamoca ei sinkaissut ihan täysiä laukkaan, kuten verkassa. Ympyrästä ei tullut pyöreä, en itse keskittynyt kunnolla ja oikaisin toisen puolen, sillä viime kisoissa tein liian ison ympyrän. Lävistäjä laukassa meni hyvin, vaikka saatiinkin siitä vain vitonen koska otin Lamocan raville liian aikaisin ettei se vain vaihda laukkaa. Kuten jo aiemmin sanoin toinen lävistäjä meni aivan penkin alle, Lamoca oikaisi ihan reilusti kulman koska en saanut sisäpohjetta läpi.


Kaiken kaikkiaan meidän tasolle siis tosi hyvä rata. Muuten saatiin kutosia, kuusi puolia ja yksi seiska, mutta niistä meidän ongelmakohdista eli laukka lävistäjistä ja väistöistä tuli vitosia ja viisi puolia. Kun Kreettakin oli mennyt radan otettiin tallin takana parit kuvat ja käytiin vielä pieni maasto kävely maastakäsin.2 kommenttia:

  1. Kuka voitti ja tuli toiseksi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sori oon vähän myöhässä tän vastauksen kanssa, mutta Jenna ja Atte voittivat ja toiseksi tuli Aino ja Karmena. :)

      Poista