keskiviikko 23. joulukuuta 2015

247. Missä motivaatio?

Kuten otsikosta huomaa, on mulla ollut motivaatio ratsastukseen ollut kadoksissa jo muutaman viikon. Ei siis Lamocan hoitamiseen, vaan pelkkään ratsastamiseen. Olisin paljon mielemmin maanantainakin jäänyt hoitamaan Lamocaa kuin menemään tunnille. Tiedän kyllä syyn tähän motivaation puutteeseen ja se on yksinkertaisesti se että mulla on ikävä Lamocan selkään. Jep, en ole nyt vähään aikaan saanut mennä Lamocalla kunnolla, vaikka menin viime viikolla Lamocalla niin se oli itsenäinen jouluhumputtelu ilmansatulaa. Olen siis mennyt tosi paljon Tivanolla, sekä rästin menin Dillellä.

Sunnuntaina on seurakoulumestaruudet, joihin menen Lamocalla ja luokkana on b-merkin kouluohjelma. Tänään oli rataharjoitukset niihin, ja suoraan sanottuna meni huonommin kuin pitkiin aikoihin. Lamoca ei kuunnellut yhtään vaan juoksi minkä kerkesi. Laukka lävistäjillä se vain kiihdytti vauhtia ja teki oikein lennokkaat vaihdot, näille lävistäjille ei siis kuulu vaihtoja. Väistöt mentiin suu auki ja lapa edellä. Jos saadaan kisoista edes se 50% niin olen tyytyväinen, tällä hetkellä se vaan tuntuu ihan mahdottomalta kun ei olla päästy yhtään treenaamaan...


Elikkäs sen tunnin jälkeen kun menin Tivanolla (postaus), menin myös valkan Tivanolla ja se ei yllätyksenä tullut. Ei mennyt hyvin ei, torstain hyvä fiilis oli ihan tiessään. Poni oli sillä tuulella että se tekee mitä haluaa, ja eihän siitä mitään tullut kun tunnin aiheena oli vastalaukka kaarteet. Ensiksi se ei millään meinannut nostaa vastalaukkaa, sitten kun päästiin tästä ongelmasta niin alkoi poni vaihtamaan laukkaa. Saatiin yksi hyvä kaari ja seuraavalla huokaisin helpotuksesta liian aikaisin ja poni otti ja lähti. Siinä suoraan sanottuna hävisi poni alta... No, Tivano oli kyllä pukittellut jokaisessa laukannostossa, että olisi pitänyt olla vähän enemmän hereillä. Loppuraveissakaan poni ei ollut yhteistyökykyinen, juoksi vain.

Alkuun vähän pienempiä pukkeja


Sitten vähän isompia


Ohjeet Johannan tiputtamiseen: 1. Hyppää ilmaan 2. Pukita isosti 3. Jatka matkaa eri suuntaan kuin Johanna 4. Pakene

Ravia ainakin löytyi

Sitten torstaina olin kipeä joten seuraavan kerran ratsastin taas maanantain valkassa, kelläs muulla kuin Tivanolla. Ei sekään kovin kehuttavasti mennyt, en saanut yhtään pidätteitä läpi. Tehtiin paljon väistöjä ympyrällä, se onnistui aika vaihtelevasti. Joskus Tivano väisti tosi hyvin pelkästä pohkeestä, mutta joskus ei millään. Laukassa tehtiin itsenäisesti myötä- ja vastalaukan nostoja, tällä tunnilla saatiin heti alusta asti vastalaukka jos sitä pyysin.
Keskiviikkona menin rästillä Dillellä ja en ollut ennen sillä mennyt vaikka se on hubsilla ollut ties kuinka kauan. Tehtiin paljon väistöjä lyhyille sivuille, ja meni ihan hyvin kunhan vähän pääsin jyvälle Dillen ratsastuksesta. Tehtiin aina väistön jälkeen pysähdys ja siitä suoraan raviin ja vähän myöhemmin laukkaan. Dille oli vähän hidas pohkeelle, mutta kuitenkin reipas.

Torstaina palasin vihdoin Lamocan selkään, mutta se oli vain ilmansatulaa itsenäinen jouluhumputtelu. Meni ihan hyvin kunhan muistin taas miten Lamocaa ratsastetaan. Yritin vähän tehdä väistöjä, mutta huonolla menestyksellä. Lamoca oli aika innokas ja rupesi itse ennakoimaan kaikkea. Ravissa ja laukassa vain humputtelin ympyröillä. Lamoca innostui aika paljon ja kävi ennakoimaan laukkaa tai kiihdytti ravia ihan hirveästi.Maanantaina menin taas Tivanolla ja harjoittelin niitä asiota mitä sunnuntain radallakin on. Tivanolla nämä asiat sujuivat paljon paremmin kuin Lamocalla tänään... Väistöt menivät tosi hyvin, laukannostoissakaan ei tällä kertaa ollut mitään ongelmaa. En ihan kauheasti jaksanut treenata kunnolla vaan ravailin tosi pitkät loppuravit pitkin ohjin.

Tunnin fiilikset yhteen kuvaan tiivistettynä

Toivottavasti ensi kerralla palaillaan vähän positiivisemmissa fiiliksissä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti