keskiviikko 23. syyskuuta 2015

199. SiirtymisiäViime viikon valkkatunnin menin Lamocalla ja tehtiin paljon siirtymiä käynnin ja ravin sekä ravin ja laukan välillä. Lamoca ei ole ikinä ennen ollut noin hyvä ratsastaa laukassa ja tunnin aikana tulikin useita vau -fiiliksiä!

Tein taas tuttuun tapaan alkuraveissa ympyröitä ja loivia kiemuroita pidemmällä ohjalla. Lamoca ei puskenut niin paljoa ulkopohjetta vasten kuin yleensä ja kääntyi muutenkin herkemmin. Jouduin aika nopeasti kerätä ohjat kunnolla käteen sillä ruvettiin tulemaan aina pituushalkaisijaa johon tehtiin pari käynti siirtymää ja lopuksi käännyttiin kumpaaan suuntaan halusi. Alkuun alaspäin siirtymät eivät olleet yhtään teräviä, ravissa jäätiin hiippailemaan muutamaksi askeleeksi ennen käyntiä, mutta parani koko ajan. Tosin käynnistä raviin saatiin lähes poikkeuksetta hyvä siirtymä.


Lamoca ravasi tosi hyvää ravia josta sen sai kuitenkin nopeasti siirrettyä helposti käyntiin, sain olla kuitenkin tarkkana että myös käynti pysyy aktiivisena. Raviin siirtymiset olivat ehkä parhaita mitä ollaan koskaan tehty! Välikäyntien jälkeen vaihdettiin käyntisiirtymien tilalle laukannosto, mutta laukassa mentiin kaikki samaan suuntaan. Nostoista saatiin jo heti alkuun teräviä eikä ensimmäiseen suuntaan tullut kertaakaan väärää laukkaa. Sitten jäätiin hetkeksi työstämään hevosia laukassa ja laukassa Lamoca oli hieno, mutta sai välillä patistaa aktiivisemmaksi.

Toiseen suuntaan tuli ensimmäisestä nostosta väärä laukka mutta sain sen hyvin korjattua. Toisella kertaa saatiin oikea laukka mutta sitten kolmannella tuli taas väärä kun Lamoca ennakoi ja nosti itse laukan. Sain keskittyä kunnolla siihen että saan pidätteen läpi niin laukka nousee kunnolla sillä Lamoca oli sitä mieltä että tietää mitä tehdä. Saatiin tähänkin suuntaan tosi hyviä nostoja, vaikka ei ihan niin hyviä kuin edelliseen. Jatkettiin tähänkin suuntaan laukassa ja tähän suuntaan laukka oli parempaa kuin toiseen suuntaan. Ravattiin vielä loppuravit joissa Lamoca oli erittäin innokkaana menossa!Liian rankkaa!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti