sunnuntai 20. syyskuuta 2015

197. Parin viiikon takaiset tuuppailutNiin, siitä tunnista on mennyt jo lähes kaksi viikkoa, yritän nyt nopeasti saada kirjoitettua kaikki postaukset näistä menneistä tunneista kun nyt tunti postaukset tulevat aina myöhässä... Mutta siis menin valkkatunnilla Lamocalla ja tehtiin samaa tehtävää kuin lauantain tunnilla eli ympyrältä voltit ulospäin. Saatiin nyt paljon parempi suoritus kuin lauantaina ja tunnista jäi pääosin hyvät fiilikset.

Lamoca oli alkuverkoista asti tosi hyvä ratsastaa, mutta välillä jäi vähän pohkeen taaakse. Ympyröillä Lamoca puski ulkoapuja vasten, mutta se korjaantui lähes kokonaan sillä että otin raipan ulkokäteen. Kun oltiin hetki verkkailtu ravissa Anne antoi hyvän neuvon että kerään ohjat sentti kerrallaan lyhyemmiksi niin Lamoca ei käy vastustelemaan kuolainta vaan pysyy pyöreällä kaulalla.

Tultiin kaikki yhteiselle keskiympyrälle harjoitusravissa ja tehtiin voltit ulospäin. Alkuun volteilla meinasi vauhti hiipua, mutta pian saatiin ravi pysymään samana joka kohdassa. Lamoca asettui ja taipui hyvin, meno oli ihan erinäköistä kuin lauantaina. Vaihdettiin suuntaa ja tehtiin samaa toiseenkin suuntaan ja Lamoca parani koko ajan.


Välikäyntien jälkeen tultiin samalle ympyrälle ja tehtiin samat voltit ravissa, mutta aina voltin jälkeen nostettiin laukka ja laukattiin puoli kierrosta ja sitten taas uusi voltti. Aluksi laukannostot olivat pelkkää räpellystä, mutta ihan vikoihin nostoihin alettiin saamaan terävyttä. Laukassa Lamoca oli tosi hyvä, varsinkin oikeaan kierrokseen. Jäätiin vielä hetkeksi työstämään hevosia ympyrälle laukassa ja sitten vaihdettiin suuntaa ja tehtiin laukannostot toiseenkin suuntaan. Saatiin siihen suuntaan alusta asti terävempiä nostoja, mutta laukka ei ollut yhtä hyvää.

Työstettiin hevosia vielä siihenkin suuntaan laukassa ympyrällä ja ihan lopussa alettiin saamaan siihenkin suuntaan hyviä pätkiä. Loppuraveissa ravi oli kaikista parasta koko tunnin aikana.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti