perjantai 4. syyskuuta 2015

191. Viime viikon valmennustuntiMaanantaina menin Lamocalla ja tunnin tehtävä oli erittäin hyvä minun ja Lamocan ongelmaan, nimittäin ulkoapuihin. Voltit tuottivat meille molemmille vähän hankaluuksia,mutta saatiin ihan super hyviäkin voltteja!

Alkuverkkailtiin aika itsenäisesti ympäri kenttää ja ravissa Lamoca sai mennä taas vähän pidemmällä kaulalla venyttäen. Heppanen oli mukava ratsastaa jo alusta asti ja hyvä ratsastettavuus jatkui koko tunnin ajan, vaikka voltit vähän herraa ärsyttikin. Laitettiin kenttä puoliksi ja jatkettiin harjoitusravissa voltit joka kulmaan. Lamoca olisi hyvin mielellään suurennellut voltteja, mutta saatiin voltit aika hyvin pysymään ihan voltteina.Volteilla vauhti vähän hiipui, joten suorilla ratsastin aina vähän eteen ettei heppa nukahda. Sitten nostettiin laukka ja jatkettiin samaa laukassa. Ekat laukka voltit vähän levisi, mutta sitten kun tajusin homman idean niin alettiin saamaan hyviäkin pätkiä. Lamocan lempijuttuihin ei tosiaankaan kuulu laukan lyhennys jota volteilla joutui tekemään, joten sain olla tosi tarkkana pidätteiden ja pohkeiden kanssa. Suorilla ratsastin taas vähän eteen.

Vaihdettiin suuntaa lävistäjällä joka mentiin laukassa, mutta uralle tullessa siirryttiin raviin. Siirsin Lamocan askeleen liian myöhään raviin, joten se kerkesi tekemään vaihdon. Tehtiin toiseenkin suuntaan voltit ensin ravissa, ja Lamoca ravasi ainakin hyvin eteen sillä se kävi vähän kierroksilla laukkaamisesta. Voltit suureni välillä vähän liiaksi, mutta pääosin ne pysyivät ihan hyvin kasassa.

Laukassa saatiin parempia voltteja kuin toiseen suuntaan, vaikka oltiin molemmat jo aika väsyneitä. Loppuraveissa Lamoca sai taas venyttää kaulaa pidemmälle ja pyöreäksi. Tunnin jälkeen kävin huuhtelemassa hepan pesarissa, kun se oli ihan hikinen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti