sunnuntai 6. syyskuuta 2015

192. Ninnulla ilman satulaa


Viime viikon torstaina meninkin Ninnulla ilman satulaa. Tunnin aiheena oli laukanvaihdot käynnin kautta ja meidän osalta se ei kuitenkaan sujunut erityisen hyvin.

Alkuverkoissa sain herätellä ponia aika paljonkin, ja sain sen ravaamaan kunnolla vasta loppuraveissa... Ninnu oli tosi laiskalla päällä mutta siirtymillä sain sen vähän herkemmäksi. Tehtiin päätyihin ympyrät ja pitkille sivuille käyntisiirtymät molempiin suuntiin. Alkuun vauhti hiipui ympyröillä, mutta pikku hiljaa sain sen korjattua. Siirtymät käyntiin tulivat tosi hyvin, mutta ravisiirtymiin jäi parannettavaa.Sitten tehtiin kolmikaarista ravissa ja käyntisiirtymät pituushalkaisijan kohdalle. Nyt saatiin molemmista siirtymisistä jo vähän terävempiä ja poni ravasikin paljon paremmin. Kun tämä sujui ravissa vaihdettiin tehtävää niin että tehdään kaaret aina laukassa ja pituushalkaisijalla laukanvaihto käynnin kautta. Laukka nousi ihan ok, mutta aina tuli enemmän tai vähemmän raviaskeleita sekaan. Siirtymisessä käyntiin tuli myös vähän raviaskeleita, en saanut pidätteitä tarpeeksi hyvin läpi. Laukka oli melko etupainoista enkä saanut sitä tarpeeksi aktiiviseksi takajaloista.

Tehtiin toiseenkin suuntaan sama, nyt Ninnu tuli oikeaa pohjetta vasten ja kaaret lähtivät suurenemaan. Loppuraveissa poni ravasi oikeasti kunnolla, mutta loppukäynneissa poni taisi taas nukahtaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti