lauantai 7. maaliskuuta 2015

120. Pieni valkea


Torstaina listassa odotti suuri yllätys, menin Ninnulla. Ponilla en ollut mennyt pitkiin aikoihin, mutta tiesin sen olevan super laiska ja olisin halunnut mennä ilman satulaa. Noh, ei saatu mennä ilman satulaa joten ärsytys prosentti oli suuri ennen tuntia. Sonja piti poikkeuksellisesti tunnin, kun Outi oli kipeänä.

Käveltiin melko pitkät alkukäynnit, sitten mentiin hetki ohjat tuntumalla käyntiä ja pian lähdettiin ravailemaan. Ravissa ei saanut keventää vaan piti mennä kevyessä istunnassa, tosin mulla se näytti enemmänkin esteistunnalta. Ravailtiin päädyssä olevien puomien yli ympyrällä ja uralla. Nostettiin laukka ja laukkailtiin kenttää ympäri kevyessä istunnassa puomien yli. Laukassa sain ponin heräteltyä hyvin kun pääsi laukkaamaan vähän reippaammasakin temmossa.Vaihdettiin suuntaa ja ravattiin toiseenkin suuntaan hetki, edelleen kevyessä istunnassa. Nostettiin uudelleen laukka ja hetken aikaa sitäkin laukkaa työstettiin. Poni oli jo mukavasi hereillä ja välillä sai jopa hidastaa! Käveltiin pienet välikäynnit ja niiden jälkeen alettiin tulemaan pitkällä sivulla olevia ravi puomeja. Ensin kolme puomia ravissa, käynti siirtymä ja vielä kolme puomia ravissa. Toiselle pitkälle sivulle tehtiin voltti puomin yli. Ekoilla kerroilla en saanut ponia tarpeeksi ajoissa käyntiin ja käynti oli liian kiireistä. Sain tehdä kunnon pidätteen että poni siirtyi käyntiin, ja sitten nopea pohkeilla että sain sen ajoissa raviin.

Vaihdettiin suuntaa ja tultiin samaa tehtävää. Pian vaihdettiin käynti siirtymän tilalle laukannosto ja vikat puomit tultiin laukassa. Poni nosti väärän laukan ja pyysin sitä vaihtamaan laukan raipan avulla ja Nipa teki aika suuren pukin! Tosin laukka ei vaihtunut... Seuraavillakin kerroilla kävi samalla tavalla, väärä laukka ja pukki. Kerran poni vaihtoikin laukan! Tultiin toiseen sunntaankin sama, ja nyt saatiin laukatkin oikeiksi heti nostosta. Loppuravit ravailtiin pitkällä ohjalla ja poni venytti kaulaa pitkälle alas.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti