lauantai 31. tammikuuta 2015

106. Huippu heppa♥

Tämän postauksen otsikko kuvaa hyvin torstain tunnin jälkeisiä fiiliksiä. Sain taas pienen tauon jälkeen Lamocan tunnille ja tunnin aiheena oli peruutukset. Tiesin jo ennen tuntia peruutuksien olevan minulle ja Lamocalle vaikeita, mutta odotin innolla miten tällä kertaa sujuu ja kisoja varten (jos taas pian päästäisiin kouluaitojen sisäpuolelle?) on hyvä treenata niitä vaikeita asioita.

Alkukäyntien jälkeen tehtiin parit pysähdykset ja voltit ja lähdettiin nopeasti ravailemaan. Kun oltiin hetki ravattu alettiin tekemään molempien pitkiensivujen keskelle voltit. Alkuun volteista tuli liian isoja, mutta nopeasti tajusin miten volteilla pitää ratsastaa ettei Lamoca suurentele niitä. Heppa taipui ja asettui tosi hyvin volteilla, eikä ravikaan jäänyt liikaa paikoilleen. Tehtiin toiseen suuntaan voltit samalla tavalla ja nyt oikea kokokin löytyi heti alkuun.

Tultiin kaikki yhteiselle keskiympyrälle, jossa nostettiin oikea laukka ja laukattiin kaikki yhtäaikaa. Tietysti jouduin Jollen perään, mutta ei tiputtu kertaakaan raville kun lyhensin laukkaa ja suurensin ympyrää. Hieno Lamoca! Vaihdettiin suuntaa ravissa lävistäjällä johon tehtiin tempon lisäys. Tein sen harjotusravissa ja Lamoca lisäsi niin hyvin, että pompin satulassa enemmän kuin laki sallii... Tähän suuntaan taas yhteiselle keskiympyrälle ja nostettiin vasen laukka. Olin niin keskittynyt laukan ylläpitämiseen, etten kuullut ravisiirtymistä ja jäin laukkaamaan, hups!

Välikäyntien jälkeen aloitettiin se varsinainen tehtävä eli peruutukset. Yksitellen käännettiin tötsien väliin jossa ensin kaksi askelta peruutusta sitten neljä. Muualla itsenäisesti käynnisä tai ravissa, kumpi tuntui paremmalle. Ravasin muut pätkät harjoitusravissa ettei Lamoca nukahtaisi ja peruutuksessa olisi ihan unessa. Lamoca peruuttikin tosi hyvin ja suoraan. Yleensä se menee ihan vinoon ja tosi hitaasti kun sitä ei yhtään huvittaisi. Mentiin peruutukset jopa vähän liian kiireisesti, mutta nyt meni tosi hyvin entiseen verrattuna!

Loppuravit menin taas pidemmällä ohjalla ja käynti siirtymän tein vain painolla. Hienoin Lamoca taas kerran!♥
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti