perjantai 2. tammikuuta 2015

96. Selvä kouluratsukko

Olin perunut ratsastustuntini kun ajattelin olevani kipeä vielä torstaina (tai kyllä mä osaksi olinkin), mutta päätin silti mennä tallille hoitamaan Lamocan jalat. Minut oltiin sitten laitettukkin listaan Lamocalla ja päätin sitten puolikuntoisena lähteä tunnille kun Lamocalla olin viimeksi mennyt kuukausi sitten.

Mentiin koulua, mutta ensi viikolla hypätään taas! Tein käynnissä parit pysähdykset ja voltit ja lähdettiin nopeasti ravailemaan. Annoin Lamocan mennä aluksi ravissa pidemmällä kaulalla ja tein ympyröitä vähän taivutellen ja asettaen. Istuttiin nopeasti harjoitusraviin, ja koko lopputunti mentiin harjoitusravissa loppuraveja lukuun ottamatta. 

Tultiin ravissa pituushalkaisijalle josta ruvettiin väistättämään vasemmalle kohti uraa. Lamoca meni enimmäkseen kaula vinossa ja lapa edellä, mutta pari hyvää askelta kuitenkin tuli. Toiseen suuntaan meni paljon paremmin, mutta takaosa olisi saanut olla paremmin väistössä mukana. 


Välikäyntien jälkeen tultiin kaikki keskiympyrälle, josta yksi kerrallaan sai nostaa laukan. Lamoca innostuu aina tosi paljon tälläisessä tehtävässä ja yrittää lähteä heti toisen perään. Sain hidastaa Lamocaa paljon kun sillä vain lähti jalat viemään. Sain Lamocan kuitenkin malttamaan ihan hyvin, vaikka laukat kiidettiinkin aika kovaa. Lopuksi laukattiin kaikki samaan aikaan ympyrällä ja sain suurentaa ympyrää joka suntaan koska Lamoca ei malttanut hidastaa tarpeeksi. 

Vaihdettiin suuntaa ja tehtiin samaa toiseenkin suuntaan. Lamoca tiesi heti mitä ollaan tekemässä ja yritti entistä enemmän lähteä omin luvin laukkaan. Kun laukattiin kaikki samaan aikaan Lamocalla vauhti kiihtyi niin että tiputtiin kerran ravillekkin kun hömppä halusi mennä niin kovaa. Tehtiin lopuksi vielä parit väistöt, jotka kiidettiin ihan liian lujaa lapa edellä. Loppuraveissa annoin Lamocan taas venyttää kaulaa ihan pitkäksi.
En todellakaan tiedä mitä tässä tapahtuu...

Lamoca; hei nyt mennään toiki saa laukata
Minä; eieieiei vielä

Tänään tallilla ollessani sain kuulla mikä Lamocan jaloissa on; imusuonentulehdus eli imppari. Kylmäsin jalkoja pitkään sekä laitoin betadine kääreet jalkoihin. Toivottavasti Lamoca paranisi pian!

2 kommenttia: