lauantai 10. tammikuuta 2015

99. Vihdoin esteitä Mocalla!

Torstaina sain Lamocan vihdoin viimein estetunnille! Viimeeksi sain mennä estetunnin Lamocalla elokuussa (postaus). Laitoin Lamocalle pintelit takasiin, kun suojia ei voi vieläkään käyttää.

Aloitettiin normaalisti pitkin ohjin, sitten ohjat tuntumalla parit pysähdykset ja käytiin nopeasti ravailemaan. Tein isoja ympyröitä vähän asettaen ja taivuttaen. Tultiin toisella pitkällä sivulla ravissa pari kertaa korotettua puomia, jossa hevoset sai itse päättää ravaako ne sen yli vai hyppääkö. Lamoca päätti tietysti ravata sen pienen koon takia.

Sitten aloitettiin verkkaamaan myös vähän laukassa. Pitkän sivun puolivälistä laukannosto ja lyhyellä sivulla takaisin raviin. Aluksi Lamoca oli vähän tahmea nostoissa ja raipan kanssa sai vähän muistuttaakin, mutta pian se alkoi innostumaan ja ennakoimaan nostoja. Hetkeksi pitkät ohjat ennen hyppyjä.


Aloitettiin heti hyppäämään rataa pikkuisilla esteillä. Rauhallisessa laukassa pieni ristikko pitkällä sivulla sitten lävistäjällä mini pysty ja toisella pitkällä sivulla toinen mini pysty. Tultiin toisen kerran tällä korkeudella, vaikka yksi video alkaa vasta lävistäjältä. Esteitä nostettiin vähän ja tultiin vielä kerran, lisättiin vielä yksi este kun tultiin ristikko vielä toiseen suuntaan lopussa. Lamoca kuunteli tosi hyvin radoilla, ja yritin tehdä mahdollisimman tarkat tiet kisoja ajatellen.

Loppuravit pitkin ohjin, niin että Lamoca sai venyttää kaulaa käynti siirtymänkin tein ihan pitkillä ohjilla vain painolla ja Lamoca siirtyi heti käyntiin kun istuin alas! Ilmoittauduin 18.1 oleviin estekisoihin Lamocalla 40cm luokkaan. Mietin 40m ja 60cm välillä, mutta 40cm on varmaan parempi, kun Lamocalla ne puomit tippuvat niin helposti jos se tulee pohjaan.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti