tiistai 27. tammikuuta 2015

105. Sekava postaus maanantaista

Eilen menin tallille puoleen viiteen ja viideltä minulla olisi ollut rästikin, mutta eihän mua oltu listaan laitettu ja Outi ja Anne oli molemmat hakemassa Ninnua klinikalta. Aiempi tunti meni itsenäisesti, joten ei ollut ketään jolta kysyä kellä voisin tulla tunnille.

Hoidin Lamocaa odotellessani, harjasin hepan taas kunnolla kumisualla ja siitä lähtee tosi paljon karvaa! Selvitin hännän ja harjan, harja pitäisi taas leikata vähän lyhyemmäksi vaikka vastahan mä leikkasin sen... Harjasin suojat ja päitset puhtaiksi ja venyteltiin vähän Lamocan kanssa.

Sitten n. 20 vaille kuusi Outi ja Anne tulivat klinikalta, tosin Ninnu olikin joutunut vielä jäämään sinne. Kysyin mahtuisinko vielä tänään jollekkin tunnille ja pääsinkin kuuden tunnille Fionalla. Laitoin ponin nopeasti kuntoon, onneksi sen hoitaja oli jo harjannut sen, Tunti oli aika helppo, mutta keskityin siihen että poni liikkuu eteen kun se on yleensä tosi laiska kun menen sillä.


Alkuun käynnissä tein parit pysähdykset ja voltit. Ravissa keskityin tarkkoihin kulmiin ja siihen että ravi ei jää liikaa paikalleen. Istuttiin nopeasti harjoitusraviin ja Fionan pieneen raviin oli vähän totuttelemista. Tein voltteja ja yritin saada ponin asettumaan ja taipumaan, ja sitähän Fiona ei olisi millään halunnut tehdä. Siirryttiin käyntiin ja tehtiin pitkällä sivulla olevien tötsien sisäpuolelle käynnissä mahdollisimman pyöreä voltti, ettei hevoset puske kumpaakaan pohjetta vasten. Siinä Fiona rupesi jo taipumaankin hyvin! 


Jatkettiin samaa ravissa ja pian otettiin mukaan laukannostokin toiselle pitkällesivulle. Poni tajusi heti mistä laukataan ja siinä sai pidättää kunnolla. Kerran pysäytin ponin seinää päin kun jalat lähti viemään vähän liian kovaa.. Vaihtelin laukkapätkän pituutta ettei poni ennakoi liikaa ja yritin mennä mahdollisimman hidasta laukkaa. Volteilla Fiona keskittyi hyvin, mutta heti voltin jälkeen poni alkoi kiihdyttämään laukkapätkän lähestyessä.

Toiseen suuntaan poni malttoi edes vähän paremmin ja volteilla asettui ja taipui tosi hyvin! Vikan laukka pätkän jälkeen poni säikähti poniclubia ja otti vielä yhden ylimääräisen spurtin. Loppuraveissa annoin pidemmät ohjat niin poni sai venyttää kaulaa vähän alas. (Fiona kuvat on otettu ensimmäisten 15 min aikana.)


Tunnin jälkeen purin ponin nopeasti ja kävin katsomassa listan kun en vielä ollut ehtinyt. Lamoca meni vain seitsemän tunnin, joten siivosin karsinan ja kupit ja jäin odottelemaan heppaa tunnilta. Tunnin jälkeen purin sen ratsastajan kanssa ja laitoin sille loimen päälle. Laitoin linimentit joka jalkaan ja harjasin suojat puhtaiksi. Harjasin Lamocan päätä ja selvitin harjaa ja häntää. Rapsuttelin Lamocaa ja tallissa oli ihanan rauhallista kun siellä ei ollut muita kun minä, Lamoca ja muut hevoset. 

Kävin ottamassa Liskalta loimen pois ja tulin takaisin Lamocan luokse. Otin Lamocaltakin loimen pois ja harjasin karvat suoriksi. Sanoin heipat Lamocalle ja annoin Lamocalle loppunamin ja halin. Lamoca jäi katsomaan korvat hörössä perääni, paras♥


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti