sunnuntai 24. tammikuuta 2016

261. Ilman satulaa humputtelut jatkuu

Torstaina menin jälleen ilman satulaa kylmän ilman vuoksi, ratsuna oli pitkästä aikaa Tivano. Poni tuntui tosi pieneltä sekä alkuun en muistanut yhtään miten sitä ratsastetaan. Kuten otsikosta huomaa, tunti meni vähän humputteluksi sormien syväjäätymisen vuoksi. Tivano oli ihan kiva, ensi kerralla pitää laittaa satula että pääsen vähän paremmin treenaamaan.

Tivano oli heti alkutunnista tosi reippaana menossa, lähinnä sitä sai ravissakin pidätellä. Tein alkuun isoja ympyröitä jotka sitten pikku hiljaa pienenivät volteiksi. Pitkille sivuille otin myös vähän ulkoasetuksia. Välikäyntien jälkeen aloitettiin tekemään ravissa pitkille sivuille loivat kiemurat ja kiemuran sisäpuolelle voltti sekä päätyihin voltti. Poni pehmeni tässä aika hyvin kun pääsi asettelemaan ja taivuttelemaan molemmissa suunnissa.


Volteilla Tivano tuli aika paljon sisäpohjetta vasten, mutta loppua kohden sain pohkeen vähän paremmin läpi. Sitten vaihdettiin suuntaa ja tehtiin samaa kuviota tähänkin suuntaan, mutta voltit tehtiin laukassa. Tivano ei ole varmaan ikinä mun kanssa tehnyt noin huonoja nostoja kuin nyt, ja laukkakaan ei ollut yhtään pyöreää.

Sitten poni päätti vielä alkaa pukittelemaan raipasta, joten ei saatu missään vaiheessa laukasta kovinkaan hyvää. Päätyihin tulevista volteista saatiin aina paljon parempia, kun kiemuralle tulevista. Loppuraveissa poni oli hieno, se venytti hyvin eteen-alas pyöreällä kaulalla.Tähän loppuun pakko laittaa kuva perjantailta, kun Lamocan mielestä olisi ollut jo ruoka-aika!

2 kommenttia: