keskiviikko 6. tammikuuta 2016

253. Kyllä me täältä vielä noustaan


Kaksi viimeisintä kouluvalkka tuntia olen saanut mennä Lamocalla, ja molemmilla kerroilla ollaan treenattu väistöjä. Väistöt ovat Lamocalle tosi vaikeita ja ne ovat varmaan sen inhokki kouluratsastus liike. En myöskään itse pidä kamalasti väistöistä eikä ne yleensä edes onnistu, joten niiden treenaus on ollut vain hyvästä. Ehkä saataisiin ne nyt pikku hiljaa sujumaan kerta kerralta paremmin.

Viime viikon maanantaina sain iloisena yllätyksenä Lamocan, kun oli melkein kuukauden valkat mennyt Tivanolla. Alkuverkkojen jälkeen siirryttiin kahdelle pääty-ympyrälle jossa toisella oli hevoset ja toisella ponit. Oli aika luksusta kun meidän ympyrällä oli vain kaksi hevosta, Lamoca ja Dille. Ympyrällä ensin käynnissä väistäteltiin takaosaa sisälle ja ulos, sekä taivutettiin hevosta sisä- ja ulkopohkeiden ympärille. Aluksi Lamoca tuli aika pahastikkin kättä vasten kun sitä ei olisi voinut vähempää kiinnostaa mitkään väistöt.
Ulkopohkeen ympärille

Alettiin saamaan tosi hyviä pätkiä taivutuksissa että väistöissä, sitten tehtiin samaa ravissa. Ravissa se oli luonnollisesti helpompaa - ainakin Lamocan kanssa sillä sen vaikein askellaji on käynti. Saatiin ravissa hyviä pätkiä, kunhan muistin ratsastaa tarpeeksi pohkeella enkä vain vetämään kädellä koska silloin Lamocastakin tulee vahva. Minun pitäisi vain itse osata olla tarpeeksi nopea ja saada Lamocan kyljet pehmeiksi niin alkaisi heppakin kulkea paljon paremmin, mutta helpommin sanottu kuin tehty.

Laukassa taivutettiin sisäpohkeen ympärille ja kunhan pidin pohkeet kiinni niin saatiin tosi hyviä pätkiä! Tehtiin molemmissa suunnissa samat taivuttelut ja väistöt, suunnissa ei sen kummempia eroja ollut. Loppuraveissa heppanen meni oikeasti tosi hienoa ravia ja askelkin oli paljon pidempi kuin alkutunnista, tästä saatiin kehujakin kun Lamoca oli niin rennon näköinen (ja tuntuinen).

Tämän viikon maanantaina Lamoca oli tosi hyvä ratsastaa, mutta itse olin tosi hidas ja kömpelö koska minulla oli niin paljon päällä, mutta oli lähemmäs 20 astetta pakkasta... Toivottavasti nyt lämpenisi edes vähän niin olisi paljon mukavampi ratsastaa!

Alkuverkoissa Lamoca oli tosi hyvä, vähän hidas vain. Aloitettiin sitten aluksi käynnissä tekemään väistöä uraa pitkin takaosa sisään. Ei onnistunut kyllä sitten ei millään, mutta pari ihan kelvollista väistöä tuli molemmissa suunnissa! Kun tehtiin sama ravissa, niin heppa tuntui ihan erilaiselle, väisti tosi hyvin vain pienestä pohkeen merkistä.


Joskus on vaikeaa ja joskus tosi vaikeaa

Tehtiin asiat aika nopeassa temmossa ettei ihan jäädytä sinne selkään, joten pikku välikäyntien jälkeen jatkettiin taas nopsasti. Tehtiin samat raviväistöt, mutta päätyihin tehtiin laukassa ympyrät. Ensin laukassa Lamoca oli tosi tahmea, mutta kun saatiin moottori käyntiin niin heppa alkoi tuntua tosi hyvälle. Toiseen suuntaan mentiin laukassa ympäriinsä, ja Lamoca oli tosi hyvä. Laukka oli sopivan energistä ja, olin itse niin kohmeessa etten jaksanut vaatia sen enempää kokoamista vaan laukka sai olla niin pitkää kuin oli. Loppuraveissa heppa oli taas hieno ja liikkui hyvin omalla moottorillaan.Blogger hävitti taas näiden kuvien laadun...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti