sunnuntai 10. tammikuuta 2016

255. Vuodenvaihteen poneilut

Parempi myöhään kuin ei milloinkaan, vai miten? Eli sillä viikolla kuin vuosi vaihtui, sain ratsastaa ihan urakalla kun Kaisla ei ehtinyt ratsastaa kaikkia rästejään. Yhteensä menin Kaislan tunteja neljä sekä omat tunnit eli yhteen viikkoon kuului kuusi tuntia ratsastusta! Tai oikeastaa viisi ja puoli, mutta ei mennä vielä siihen...

Ensimmäinen tunti minulla oli jo maanantaina valkkatunnin lisäksi. Menin kelläs muullakaan kuin Tivanolla, mutta ei saatu taaskaan sitä hyvää fiilistä, tai ei ainakaan niin hyvää kuin joskus on ollut. Tehtiin paljon väistöjä, jotka onnistuivat meidän osalta aika heikosti. Laukassa tehtiin pitkille sivuille avotaivutusta ja nostot tuli käynnistä. Tämä oli yllättäen tunnin onnistunein asia, sillä yleensä laukka ei onnistu millään. Laukannostot olivat ihan super hyviä ilman pukitteluja sekä avotkin onnistui ihan mallikkaasti molemmissa suunnissa.

Torstaina omalla tunnillani menin Bellellä, eli pienellä welsh poni tammalla. Alkuun en uskonut kun Hannele sanoi että menisin Bellellä, mutta tarkistettuani asian listasta niin olihan sen uskottava. Meillä oli estetunti, joka ainakin ennen tuntia vähän jännitti koska minulla oli takana parin kuukauden hyppytauko ja Belle on tunnetusti aika vaikea esteillä.

Belle oli kiva ratsastaa, vaikka se olikin oikeasti tositosi jäykkä ja reipas. Alkuun oli hankaluuksia jopa paikallaan seisomisessa, mutta kyllä poni sitten alkoi malttamaan. Laukattiin kenttää ympäri kevyessä istunnassa ja ponilta löytyi tosi hieno laukka, vaikka niiden jälkeen taisi poni vähän väsähtää.


Kun päästiin vihdoin hyppäämään niin ekalla esteellä poni vähän huijasi ja meni ohi. Kun tajusin miten napakka Bellelle pitää olla niin päästiin siitä hyvin yli kaksi seuraavaa kertaa. Sitten tultiin pikku rata joka meni hyvin, vaikka Belleltä löytyi vauhtia. Tultiin vielä rata uudestaan yhdellä esteellä pidennettynä ja vähän korotettuna, kolmannella esteellä mentiin ohi kun unohdin kokonaan ulkoavut. Rata jatkui sen jälkeen taas ihan hyvin. Esteet pysyivät onnekseni pieninä ja saatiin monta hyvää hyppyä! Kaikenkaikkiaan Belle oli tosi kiva poni ja voisin mennä sillä vielä joskus uudestaankin jos kokoni puolesta pystyn.


Torstaina minulla oli vielä toinen tunti jonka menin Ricolla. Mentiin paljon puomeja ja ponista kuoriutuikin reipas ja säpäkkä! Poni oli käynnissä tosi hyvä ratsastaa ja ravissa ihan ok, kunhan muistin pitää takajalat liikkeellä! Laukassa saatiin puomeille lähes poikkeuksetta askel sopimaan, ja laukatkin nousi hienosti käynnistä.


Perjantaina menin taas Ricolla, tarkoitus oli mennä estetunti mutta menin vain puolituntia. Alkuverkkojen jälkeen mua rupesi pyörryttämään ihan hirveästi, joten oli parempi lopettaa tunti siihen. Alkuverkoissa poni oli kuitenkin hyvä joka askellajissa.

Lauantaina menin Fionalla, joka on myös welsh poni. Fiona oli paljon jääräpäisempi kuin Belle, joten ei ehkä sujunut ihan niin hyvin. Laukassa ei sujunut oikeastaan yhtään, sillä laukannostot olivat aika ruman näköisiä... Lopputunnin pohkeenväistötkään eivät ottaneet onnistuakseen, pari hyvää väistöä kumminkin saatiin!


2 kommenttia: