sunnuntai 24. toukokuuta 2015

148. Niin huonosti että hävettää


Hairahduin ostamaan Lamocalle uuden huovan, mutta katsokaa kuinka hieno se on!!

...ja se sopii korvahupun kanssa yhteen! 

Onko kellään muulla ikinä ollut samaa tunnetta kuin minulla viime tunnin jälkeen? Meni niin huonosti että hävetti. Meidän oli tarkoitus hypätä, mutta alkuverryttely tehtävä olikin liian haastava ja koko tunti meni siihen. Meidän osalta ei ainakaan mennyt hyvin, heppa yritti kyllä parhaansa mutta kuski vain sähelsi. Toivottavasti saisin mennä Lamocalla jo heti ensiviikolla, että saataisiin vähän onnistuneempi tunti. Tosin vähän epäilen saanko sitä enää ikinä, kun meillä meni niin huonosti.

Alkukäyntien jälkeen tein parit pysähdykset ja sitten lähdettiinkin ravailemaan. Annoin Lamocan (taas) venyttää kaulaa vähän pidemmälle ja hiljalle keräsin ohjia enemmän käteen. Tallin puoleisen pitkän sivun kulmissa oli puomit joiden yli mentiin ympyrällä. Tehtiin ravissa ympyrät molempiin suuntiin ja Lamocalla meinasi vauhti hyytyä ympyrällä. Kyllä sieltä vauhtiakin löytyi ja Anne sanoi että Lamoca lähtee kohta lentoon...
Pian lisättiin tehtävään ravipuomit niin että ensin kulmaan ympyrä puomin yli, sitten ravipuomit pitkällä sivulla ja taas ympyrä puomin yli. Tässä vaiheessa Mocca yritti kiihdytellä turhankin paljon ravipuomeilla mutta yksittäisellä puomilla vauhti meinasi hiipua. Tehtiin toiseenkin suuntaan tätä, vähän paremmalla menestyksellä. Sitten tultiin yksitellen ympyrä puomin yli laukassa, ravisiirtymä ja ravipuomit ja puomien jälkeen laukannosto ja toinen puomi ympyrällä.

Askel ei ihan aina osunut puomille laukassa, mutta pari kertaa näin jopa paikan puomille, edistystä siis. Heppanen juoksi ravipuomit turhankin kovaa ja kerran meinasi lentää rähmälleen sen takia. Tultiin toiseen suuntaan kaksi kertaa ja toiseen kolme. Se kolmannen kerran olisin voinut jättää tulematta sillä se oli täysi katastrofi. Ensimmäiselle laukkaympyrälle jäin pyörimään hetkeksi sillä askel ei meinannut millään sopia, sitten ravipuomit ihan liian kovaa ja toisella laukkaympyrällä askel ei sopinut puomille ja Mocca tipautti raville. Nostin laukan uudestaan ja onnistuin pudottamaan ohjat käsistäni joiden keräämiseen menikin nin kauan etten enää ehtinyt yrittää uudelleen.Olen näköjään maailman pahin mämmikoura...

8 kommenttia:

 1. Ihana huopa, ostitko mistä? :D & kivoja kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jannen vaunusta ostin, tosin se oli siinä käytettyjen tavaroiden korissa ja kiitos :)

   Poista
 2. Juu tiedän tunteen! Varsinkin sen pelon, etten saa jotain hevosta enää tunnille sen jälkeen kun olen ihan kunnolla sählännyt koko tunnin! Ja mulla on esteradalla myös tuo ongelma, että ohjat välillä lähtee ja siinä sitten koittaa niitä keräillä! Mutta ensi kerralla paremmin, ja kyllä sä Mocan vielä saat, koska ope varmaan tietää että se on kuitenkin sun suosikki ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti saan vielä, käyn tosi rasittavaksi opelle jos en saa ;)

   Poista
 3. Teidät on haastettu! :)
  http://mylifewithtoper.blogspot.fi/2015/05/haastepostaus.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee kiva teen tuon haasteen heti kun kerkeän! :)

   Poista
 4. Ihanaa kun kerrot asiat rehellisesti, sillä eihän aina voi onnistua, ja välillä on mielenkiintoista lukea vähän huonomminkin menneistä ratsasteluista. Aina ei voi onnistua :/.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, pyrin aina kirjoittamaan mahdollisimman totuuden mukaisesti miten ratsastus on mennyt :)

   Poista