maanantai 18. toukokuuta 2015

146. Pomppis osa 1


Meillä oli perjantaina tunti kolmelta ja saatiin päättää Jullen kanssa kumpi ottaa Ekin ja kumpi Maken. Halusin tietysti Ekin ja menin sitten iloisena hoitamaan ponia. Harjasin Eksaa kauan ja sillä oli kamalan paksu talvikarva! Tunnilla Eki oli yllättäen reipas, sillä poni oli kuulemma ollut koko viikon tosi laiska. Pukeiltakaan ei säästytty kun Eksaa ärsytti kun joutui tehdä enemmän töitä kun alkeistunneilla.

Käveltiin pitkät alkukäynnit ja otettiin ohjat tuntumalle tehtiin parit pysähdykset ja lähdettiin lähes heti ravailemaan. Pitkät sivut piti mennä kovempaa ravia ja lyhyille sivuille ympyrä hitaassa mutta aktiivisessa ravissa. Kun piti mennä reippaammassa temmossa Eki tarjosi kovasti laukkaa, ja ympyröillä se kaahotti liian kovaa sisäpohjetta vasten. Kun oltiin tehty tätä hetken aikaa alkoi ravista löytyä erilaisia vaihteita ja poni kipitti kiltisti menemään pitkillä sivuilla, mutta ympyröillä vielä juoksi liikaa.Tehtiin samaa toiseenkin suuntaan ja siinä saatiin vielä parempiakin pätkiä. Välikäyntien jälkeen otettiin jalustimet kaulalle ja tehtiin hitaassa ravissa ympyrä lyhyelle sivulle ja reippaassa ravissa loiva kiemura pitkälle sivulle. Ympyrällä poni tuli pohjetta vasten ja liian kovaa, mutta kiemura meni hyvin. Tämän jälkeen alettiin nostamaan laukkaa, tietysti oikeassa kierroksessa joka on Ekille hankala. Parin noston (ja pukin) jälkeen saatiin oikea laukkakin nousemaan. Päästiin jopa kaksi pitkää sivua ja kaksi ympyrää oikeassa laukassa, ja se on Ekille oikeasti tosi paljon!

Toiseen suuntaan nostot oli sujuvampia ja laukka meni paremmin. Kerran Eki vähän suuttui kun huomautin raipalla että nyt laukkaat kunnolla ja se pukitti kaksi kertaa kunnolla ja lähti vetämään ihan täysiä! Hassu poni, tunnin jälkeen Eksa oli ihan hikinen ja harjasin sitä taas pitkään. Sitten vein sen tarhaan ja se kävi heti piehtaroimaan hankkien ihanan mutakuorrutuksen.

Kävin lauantainakin Pomppiksessa katsomassa ja kuvaamassa koulukisoja. Ostin hevostarvikekirppikseltä 15mm(?) kannukset neljällä eurolla ja rapsuttelin Eksaa tarhassa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti