lauantai 23. toukokuuta 2015

147. Pomppis osa 2

Kaikki kuvat c Minttu


Tämä postaus tulee vähän myöhässä, kun en ole ehtinyt jaksanut kirjoittaa. Kuvat muokkasin jo tiistaina mutta kirjoitus viivästyi. Elikkäs sunnuntaina meillä oli tunti aamusta ja sain mennä senkin tunnin Eksalla, onneksi. Olisin halunnut mennä ilman satulaa, mutta perjantaina poni pukitteli sen verran niin olisin kuitenkin vain tippunut.

Aluksi käynnissä pari pysähdystä ja volttia ja sitten lähdettiin ravailemaan. Eki tuntui laiskemmalta kuin perjantaina, mutta se oli paljon paremmin avuilla. Kulmissa se suostui jopa asettumaan ja taipumaan samoin volteilla. Kun oltiin ravailtu molempiin suuntiin siirryttiin käyntiin ja tultiin puomeja kentän keskeltä. Se ei ollut niin helppoa kuin kuullosti, sillä puomien välit olivat pitkät. Meidän piti siis Ekin kanssa tulla kunnon käynnissä puomit ja ekat kerrat meni vähän niin ja näin. Sitten alkoi vähän parantumaan ja vaihdettiin suuntaa ja tultiin toiseenkin suuntaan puomit.
Ravailin vähän ettei poni ihan nukahda ja tähän suuntaan puomit meni alusta asti paremmin. Tultiin puomit myös ravissa ja poni saikin ottaa ihan kunnon isoja askeleita. Tehtiin oikeaan kierrokseen laukannosto puomien jälkeen, mutta Eki ei millään suostunut nostamaan oikeaa laukkaa. Tai jos nosti niin se laukkasi pari askelta ja heti kun kehuin niin tipautti raville. Nostin sitten laukan ihan uralta (monen yrityksen ja pukin jälkeen) ja oikea laukkakin kesti pidempään.

Vasemmalle laukkasin yhden pitkän pätkän reippaassa laukassa ja Eksalla meinasi mennä hermot ja se rupesi vetämään päätä alas. Ratsastin sitten ponia eteen niin se ei enää voinut vetää päätään. Eksa rupesi jo väsymään joten siirryin raviin ja ravailtiin pitkät loppuravit ihan pitkin ohjin. Loppukäynnit ja sitten poni jatkoi vielä toiselle tunnille.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti