perjantai 1. huhtikuuta 2016

284. Olenko esteratsastaja?


Kuvat on Hannelen ja Empun ottamia
Elikkäs maanantaina oli kauan odotettu Kristan estevalmennus johon Lamocan kanssa osallistuttiin. Meinasin jo myöhästyä siitä sillä kun olin jo pyöräilemässä tallille tajusin unohtaneeni rahat kotiin joten piti vielä kääntyä takaisin. Onneksi siskoni tuli auttamaan minua ja saatiin Lamoca nopeasti kuntoon.

Alkuverkkana meillä oli ihan kunnon rääkkiverkka ja olin jo siinä vaiheessa ihan puhki. Alkuun mentiin ravissa molempiin suuntiin kevyessä istunnassa ja sen jälkeen jalustimet kaulalle ja ilman jalustimia kevyttä ravia pitkille sivuille. Sitten laukattiin ilman jalustimia, jäätiin Lamocan kanssa nämä ekat laukat pääty-ympyrälle sillä Kristan mukaan Lamoca oli todella eteenpäin pyrkivä ja herkkä. Sinäänsä huvittavaa sillä sitä Lamoca oikeasti oli silloin, mutta missään perus koulutunneilla se ei todellakaan ole sama hevonen.
Ekat laukat siis ympyrällä, alkuun Lamoca kiihdytteli aika paljon, siinä sitten saatiin jarrut pareämmin kuntoon. Laukattiin toiseenkin suuntaan ilman jalkkareita, sen jälkeen vielä laukkaa molemmissa suunnissa kevyessä istunnassa. Tämän jälkeen välikäynnit tuli meille molemmille ihan tarpeeseen!

Hyppääminen aloitettiin aika simppelillä pystyllä, tosin unohdin jo heti alkuunsa että mistä kohtaa se pitikään mennä... Ensimmäinen hyppy meni kuitenkin hyvin, vaikka jäinkin pitämään ehkä vähän liikaa. Tultiin tämä vielä toisen kerran ja saatiin paljon parempi hyppy. Sitten estettä nostettiin vähän ja tultiin se vielä pari kertaa, molemmat ihan ok hyppyjä.

Tämän jälkeen tultiin c päädyn pysty pari kertaa, eka hyppy meni ihan pipariksi sillä vauhti lähti vähän lapasesta. Toinen hyppy oli jo hyvä. Tultiin sitten se c päädyn pysty ja sen jälkeen se ensimmäinen pysty kaarevalla linjalla. Tuossa välissä vauhti kiihtyi vähän liikaa, mutta seuraavat kerrat meni jo paljon paremmin.

Sitten oli vuorossa pieni rata joka alkoi c päädyn pystyllä josta jatkettiin lävistäjällä toisessa päädyssä oleva okseri. Sen jälkeen oli se ensimmäinen este toisesta suunnasta ja vielä c päädyn pysty toisesta suunnasta. Tämä rata tultiin neljä kertaa, radoilla vauhti tuppasi vähän kiihtymään. Kerran yksi puomi lähti mukaan, kun hyppy lähti vähän liian kaukaa. Ihan lopuksi tultiin vielä kolmen esteen linja joista jokaisen esteen väliin kolme laukka askelta. Ekalla kerralla askel oli ihan liian pitkä, jolloin paikat tulivat pohjaan. Toinen ja kolmas kerta meni hyvin, vaikka okserille tulikin välillä vähän isompi hyppy.Kristan neuvoiksi jäi että minun pitää muistaa pitää vahva tuki Lamocan suuhun, ettei se pääse venyttämään askeltaan liikaa, pitää kantapäät paremmin alhaalla jotta jalka ei heilu (Lamoca on niin herkkä että reagoi siihen), myödätä enemmän vaikka Lamocalla on sellainen laukka että siihen jäisi helposti vain istumaan eikä myötää sekä rauhoittaa Lamocaa myös äänellä eikä pelkillä pidätteillä.

1 kommentti:

  1. Hienosti meette Lamocan kanssa, susta tulee kyllä vielä esteratsastaja😉

    VastaaPoista