keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

290. Rataharkat

Maanantaina meillä oli rataharkat joissa Tuija oli tuomarina ja rata oli K. N. special. Meillä oli meidän kouluvalkan kesken pieni "kisa" ja loppujen lopuksi oltiin sitten 3./6 prosentein 61.6%. Oltaisiin oltu toisia mutta unohdin radan kun olin sen yöllä vain nopeasti lukaissut... Turha tuohon kuitenkaan jäädä märehtimään, tiedämpähän ainakin että kisoihin pitää opetella rata hyvin.

Meillä oli itsenäinen verkka noin puolisen tuntia koko maneesissa, sitten puolelta aloitettiin radat. Verkassa tein aika simppeleitä juttuja ja yritin saada hepan herkäksi pohkeelle. Ravissa keventelin alkuun aika pitkään ja sitten tein parit voltit ja kiemurat. Laukkaa en ottanut ihan hirveästi, mutta parit nostot, ympyrät ja lävistäjät. Verkassa Tuija sanoikin että Lamocan vaihtaessa laukan helposti lävistäjällä kannattaa se ottaa raville aiemmin ja ottaa vitonen kuin että se vaihtaa ja saa kolmosen tai nelosen.

Verkassa lävistäjät menivät suoraan sanottuna kamalasti, sillä kaikki meni vähän missä sattuu. Kerran tai kaksi Lamoca vaihtoi laukan ja vielä useammin jouduinkin kääntämään pois koska uralla oli joku tiellä. Itse rata oli aika tasainen, vaikka yksi nelonen joukkoon tulikin kun en saanut Lamocaa suoraan laukasta käyntiin. Muuten suurin osa numeroista oli siinä 5.5 ja 7 välillä, paras numero oli 7.5.

Saatiin paljon hyviä neuvoja Tuijalta ihan koulutuomarin näkökulmasta. Toivottavasti ehdittäisiin pitämään vielä yhdet rataharkat ennen kisoja, jotka ovat toukokuussa. Nyt vaan lisää treeniä, varsinkin laukkalävistäjiin ja laukannostoihin!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti