lauantai 9. huhtikuuta 2016

286. Tämän viikon heppailut

Maanantain kouluvalkassa palasin onnekseni taas Lamocan selkään, ja heppa tuntui taas niin kotoisalta Sakun jälkeen. Huomasin heti alkukäynneissä että Lamoca on selvästi menossa, ja sitä jatkuikin koko tunnin. Seurasin myös koko alkukäyntien ajan Lamocan korvia, kun se lerputteli niitä ihan rennosti, tosin tunnin jälkeen raukan korvat olivat ihan hiessä kun se pyöritteli niitä niin paljon!

Aloitettiin heti käynnissä tekemään pohkeenväistöä pituushalkaisijalta uralle, meille tässä tuotti ongelmia liika vauhti. Lamoca tuli aika pahasti kättä vasten jolloin pidätteet eivät meenneet yhtään läpi. Aina väistöjen jälkeen tehtiin vielä voltti, alkuun käynnissa mutta pian jo ravissa muuten mutta käynnissä väistö. Nopeasti kuitenkin tehtiin väistötkin ravissa ja huomasin taas hyvin selvästi että ravi on niin paljon helpompi kuin käynti. Piti vain muistaa pitää ulko-ohja tuntumalla sekä pohkeet kiinni. Kun oltiin tehty tämä molemmissa suunnissa sekä kävelty välikäynnit siirryttiin laukkatehtävään.Muuten sama, mutta voltin jälkeen laukannosto ja laukkaa aina toisen pitkän sivun loppuun josta taas pohkeenväistöä pituushalkaisijalta. Laukassa Lamoca oli tosi hyvä, sekä osasin itsekin istua oikeasti kiinni satulaan! Lamoca oli aika reippaalla päällä joten voltit menivät välillä ihan miten sattuu, kerran jopa erittäin kootussa laukassa kun herra ei olisi sitten ja millään malttanut. Laukassa ei ollut sen kummempaa tehtävää, joten sovelsin vähän itse ja tein päätyyn aina ympyrän ja pitkän sivun puoleen väliin vähän pidemmässä laukassa ja loppupätkä vähän kootummin. Loppuraveissa takajalkoja sai taas vähän muistuttaa, mutta saatiin hyvä rento ravi.Torstaina menin Tivanolla estetunnin ja hypättiin pikku pystyjä. Tivano oli ihan hyvä ratsastaa, välillä vähän liiankin innokas. Suurimmaksi osaksi näin paikat esteille hyvin ja uskalsin pyytää Tivanoa hyppäämään vähän kauempaakin ettei tule turhaa pikku askelta ennen estettä.


Keskiviikkona vein Lamocalle uudet Horzelta tilaamani päitset, ja ne sopivat Lamocalle oikein hyvin. Tänään tuli koko päivä vietettyä tallilla, aamulla menin jo ennen kymmentä hoitamaan Lamocaa sitten viiden aikaa lähdettiin hubsilta vielä Kaislan kanssa hoitamaan Ninnua joka on mammalomalla. Huomenna heti aamusta suunnataan Lamocan kanssa 1-tason estekilpailuihin ja esteet ovat tällä kertaa 70cm korkeudella.

2 kommenttia: