sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

289. Virtaa kuin pienessä kylässä


Maanantaina meille kouluvalkan piti poikkeuksellisesti Tuija, huomenna jatketaan vielä Tuijan kanssa rataharkkojen merkeissä. Lamoca oli koko valkan ajan todella energinen, luultavasti ulkokentästä johtuen.

Alkuun käynnissä Lamoca oli aika jännittynyt, mutta kun tehtiin pysähdyksiä painon avulla alkoi se vähän rentoutumaan. Ravissa se Lamoca todella hyvä ja alkuravailujen jälkeen tehtiin ravi-käynti siirtymiä, joissa niissäkin käytettiin paljon istuntaa. Pitää nyt muistaa käyttää istuntaa apuna siirtymissä paljon enemmän. Tehtiin myös parit pysähdykset ravista, muuten hyvä mutta Lamoca ei malttanut seisoa tarpeeksi kauan.
Välikäyntien jälkeen otettiin laukat K. N. specialin mukaan ja tässä vaiheessa heppanen meinasi jo lähteä lentoon. Laukassa mentiin alkuun ihan liian kovaa ja jouduin ottamaan pari ylimääräistä laukkaympyrää ennen laukkalävistäjää. Ensimmäinen lävistäjä meni juuri kuten oletinkin, Lamoca vaihtaa laukan. Alkuun vaikutti ihan hyvältä, mutta sitten Lamoca ei vastannut yhtään pidätteisiin ravisiirtymän kohdalla jolloin heppa vaihtoi laukan ja jatkoi vielä laukkaa ainakin puoli kenttää. Toisella kerralla laukka oli jo paremmin hanskassa ja selvittiin ilman vaihtoa.

Toiseen suuntaan ensimmäinen lävistäjä meni samalla kaavalla kuin joulukuun kisoissa eli Lamoca ei suostu jatkamaan lävistäjällä vaan "karkaa" ja tekee loivan kiemuran. Sitten tultiin tämä lävistäjä pari kertaa niin että keskellä lävistäjää raviin ja ravivoltti vasemalle jonka jälkeen vasemman laukannosto. Ekalla kerralla Lamoca nosti oikean laukan eli väärän ja toisella kerralla se ei meinannut nostaa laukkaa ollenkaan joten käytin raipan josta heppa sitten suuttui. Ensin Lamoca hyppäsi ilmaan ja sen jälkeen pukki ja sitten täyttä laukkaa pois lävistäjältä. Selkään tuo ei tuntunut kuin jonku ristikon hyppäämiseltä joten selässä pysymisessä ei ollut ongelmia.

Tämän jälkeen tulin pari kertaa lävistäjän ravissa käyntisiirtymien kera ja lopuksi tultiin laukassa joka onnistui hyvin. Loppuraveissa Lamoca sai venyttää kaulaa eteen-alas, mutta oli edelleen kuin lentoon lähdössä.


Torstain tunnin meninkin Liskalla ja ponin selässä en ollut käynyt pitkiin aikoihin. Liska oli ihan kiva, mutta ei ehkä ihan se kouluratsastajan unelmaratsu. Laukassa poni painoi aika paljon kädelle ja pari pukkiakin mahtui mukaan, mutta oikein mukava poni silti.
2 kommenttia: