torstai 28. huhtikuuta 2016

293. Lamoca ja kaksi connemaraa

Viime viikon torstaina menin Nipsulla, joka on tallin uusin poni 12-vuotias connemara tamma. Tehtiin avoja joka askellajeissa, jotka menivät ihan hyvin mutta sisäpohje ei aina mennyt kunnolla läpi. Poni oli kiva, mutta ei ihan minun tyylinen.

Maanantain valkassa menin Lamocalla ja heppa oli taas tosi energinen. Alkuverkattiin ihan normaalisti käynnissä, Lamoca aika jännitynyt ja hidas, mutta ravissa alkoi taas sujumaan vähän paremmin. Heppa sai venyttää kaulaa vähän pidemmällä ohjalla ja liikkui ihan kivasti. Ravissa tehtiin kaksi aina kaksi lävistäjää ja lävistäjien risteys kohdassa kolme askelta käyntiä. Siirtymisissä olin itse vähän hidas ja sen huomasi hyvin siinä vaiheessa kun korvattiin käyntisiirtymät pysähdyksillä.Käveltiin välikäynnit ja aloitettiin tekemään lävistäjiä myös laukassa, mutta ne tehtiin yksitellen. Ensin tultiin lävistäjän puoleen väliin laukkaa ja siinä ravisiirtymä ja loppulävistäjä ravissa, näissä siirtymät venyivät lähes joka kerta koska Lamoca tuli kättä vasten. Sitten vaihdettiin tehtävää niin että ravia pari askelta ja uuden laukan nosto. Nämäkin siirtymät venyivät, sillä Lamoca ei olisi millään halunnut ravata, vain laukata. Saatiin kuitenkin yksi ihan kelvollinen lävistäjä joten siihen oli hyvä lopettaa.

Loppuraveissa Lamoca lähti vähän viipottamaan ympäriinsä, ja sitä sai hidastaa aika paljon. Loppuravit olivat kuitenkin paljon paremmat kuin alkuravit, vaikka vähän liian kovaa mentiinkin... Tunnin jälkeen (ja loppukäynneissä) heppa sai paljon taputuksia.
Tänään menin pitkästä aikaa Atella ja mentiin puomeja. Poni oli aika reippaana menossa, joten sain olla aika hereillä siellä selässä. Alkutunnista tultiin pituushalkaisijalla ravipuomeja ja niissä tosin sai muistuttaa että takajalkoja pitää nostella. Laukassa tehtiin päätyihin ympyrät ja laukassa poni lähtikin kiitämään ihan liian kovaa. Lähestymiset puomeille oli ihan hyviä, mutta puomin jälkeen poni ampaisi matkaan.

Paristi poni vaihtoi laukan puomilla ja siinä se varsinkin lisäsi vauhtia kun piti laukka vaihtaa. Loppuraveissa jäin suurimmaksi osaksi ympyröille, koska Atelle jäi menovaihde päälle. Kuitenkin ihan kiva ponski, tosin ei sekään ihan minun tyylinen.


Ps. käykää seuraamassa blogin uutta instagramia moccaillen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti