tiistai 29. maaliskuuta 2016

283. Ai miten niin yli-innokas?

Viime viikolla pääsin Lamocan selkään kolmena eri päivänä, ei yhtään hullumpi viikko siis! Maanantaina kouluvalkan merkeissä, torstaina leikkitunnin ja perjantaina itsenäisen jumppailun. Eilen meillä oli se Kristan estevalmennus, postaus tulee kunhan ehdin kirjoittamaan!

Maanantaina aloitettiin käynnissä pohkeenväistöillä uraa pitkin. Puolet pitkästä sivusta takaosa sisään ja puolet takaosa ulos. Ravissa aloitettiin jo tosi nopeasti tekemään joka kulmaan sekä pitkien sivujen keskelle kymmenen metrin voltti. Alkuun voltit valuivat liian isoiksi, mutta ihan niillä parilla viimeisellä voltilla tuli sellainen "vau, tämähän kääntyy" fiilis. Vikoilla volteilla Lamoca oli myös hyvällä kaulalla, eikä nojaillut sisäpohkeeseen.Käveltiin hetki ja aloitettiin nostamaan laukkaa pitkän sivun puolesta välistä ja laukkaa jatkettiin lyhyen sivun puoleen väliin. Viime tunnin laukannostot olivat jotain ihan muuta kuin nostoja joten tällä kertaa otin heti sellaisen asenteen että se laukkahan nousee. Ja heti ensimmäisestä nostosta lähtien saatiin ihan super paljon parempia nostoja kuin viime viikolla! Laukattiin vielä hetki "kenttää ympäri" kun työstettiin hevosia laukassa.

Toiseen suuntaan laukat tehtiin vain pitkälle sivulle, ensimmäinen nosto heti kulman jälkeen, raviin puolessa välissä pitkää sivua ja sitten uusi nosto. Nämä nostot eivät olleet ihan yhtä hyviä, sillä Lamoca alkoi innostumaan jolloin jalat alkoivat varsinkin siinä pienellä ravipätkällä viemään... Lopuksi vielä laukattiin yksi pidempi pätkä, ja varsinkin laukassa huomaa sen meidän ongelman että Lamoca valuu liian alas. Mutta toisaalta sieltä on paljon helpompi lähteä nostamaan sitä ylemmäs ja pitää se pyöreällä kaulalla, kuin että se on ihan jännittyneenä ja niska kunnolla ylhäällä. Loppuraveissa viipotettiin aika kovaa, Lamocalle jäi menovaihde päälle.


Torstaina meillä oli leikkitunti, teki tosi hyvää pitää tälläinen vähän rennompi tunti kaiken treenauksen välissä! Satula jäi suosiolla talliin ja siitähän Lamoca taas innostui. Alkuverkoissa kuski oli välillä mitä ihmeellisimmissä asennoissa selässä, mutta kertaakaan en tullut alas (paitsi loppukäynneissä mutta ei mennä vielä siihen)! Verkka oli aika nopea tempoinen että ehdittiin leikkiäkkin, ravissa alkuun kevyttä ravia, sitten laukkaa ja välissä aina pysähdys tai ravi siirtymä.
Ensimmäisenä leikkinä meillä oli punainen valo vilahti, se voitettiin kerran, muulloin oltiin ihan lähellä voittoa mutta sitten oltiin liian nopeita eikä pysähdytty tarpeeksi nopeasti. Toinen ja viimeinen leikki oli maa-meri-laiva, jossa päästiin aina ihan kärkipäähän. Kerran meidät diskattiin kun laukattiin vähän liikaa (askellajit olivat vain käynti ja ravi), joten seuraavat kierrokset päästeltiin menemään sellaista ravia että! Loppuravit puksuteltiin aika kovaa ja loppukäynneissä menin naistensatulassa josta sitten ihan viimeisillä minuuteilla luiskahdin alas.
Perjantain piti olla estevalmennus mutta 15 minuuttia ennen valmennusta meille tultiin sanomaan että valmennus on peruttu. Mentiin sitten itsenäisesti ratsastamaan hetkeksi, ei sen ihmeempiä tehty Lamocan kanssa. Mentiin vain kaikki askellajit läpi, ravissa kevennellen ja laukassa kevyessä istunnassa.Ps. huomasitteko Annan tekemän, aivan ihanan uuden ulkoasun ja bannerin?

4 kommenttia:

  1. Tää ulkoasu on ihan superihana!! Ja tosi kiva postaus taas :-)

    VastaaPoista
  2. Tosi kiva tää ulkoasu, ja sopii ihan kivasti taustaan(: Ihana Lamoca, niin kovasti menossa kokoajan! Ihana postaus, ja tosi kivat kuvat:)

    VastaaPoista