maanantai 14. maaliskuuta 2016

278. Treenailuja ennen kisoja

Tässä on nyt vähän huomaamatta tullut pientä postaustaukoa, mutta kunhan saan uuden ulkoasun niin postaustahtikin tulee lisääntymään. Eli viime viikot ollaan treenattu kovasti eilisen koulukisoihin joissa mentiin helppo B:3. Alkuun oli tarkoitus mennä myös c-merkin kouluohjelma, mutta kisoihin tuli niin paljon osallistujia joten yksi ratsukko sai mennä vain yhden luokan.

Viime maanantain kouluvalkkatunti oli oikein onnistunut ja Lamoca oli oikeasti hieno!! Alkutunnista tehtiin käynnissä kulmat etuosakäännösmäisesti, näissä Lamoca harppoi liian isoilla askeleilla sillä en saanut pidätteitä kunnolla läpi. Sitten kevyttä ravia niin että kulmat mentiin silti käynnissä, Lamoca herkistyi kivasti pohkeelle. Alkuun laukattiin niin että kulmat käynnistä ja suorat sivut laukassa. Saatiin ihan tosi hyviä nostoja käynnistä sekä laukassakin heppa oli tosi hyvä. Sitten laukattiin vielä hetki että työstettiin hevosia, saatiin aika hyvä laukka. Loppuraveissa ravi oli hyvää ja aktiivista ja takaosa polki hyvin alle.
Viime viikon tiistaina olikin aamulla Tuijan valmennus, joka ei meidän osalta mitenkään erityisen hyvin sujunut. Verkkailtiin aika itsenäisesti kaikissa askellajeissa ja keskityttiin tarkkoihin kulmiin. Kulmat onkin yksi minun ja Lamocan "heikkouksista". Saatiin ihan hyviä pätkiä, mutta ei läheskään samanlaisia kuin maanantaina. Tehtiin myös tuohon B:3 rataan kuuluvat laukkavoltit yksitellen molemmissa suunnissa ja volteilla Lamoca oli aika hyvä. Loppuraveissa heppa oli kuitenkin hyvä ja liikkui omalla moottorilla.Torstaina menin Karmenalla, josta mainitsinkin jossain edellisessä postauksessa... Maanantaina jatkettiin taas Lamocan kanssa ja heppa oli ihan hyvä, ratsastajalla vaan riittää opittavaa. Tehtiin aika simppeleitä tehtäviä, mutta se sopi hyvin niin pystyin keskittymään enemmän ihan perus ratsastukseen. Alkuraveissa heppa oli tosi hyvä, samoin loppuraveissa. Ja siinä välissä taas vähän vaihtelevasti. Tehtiin pari pohkeenväistö lävistäjää, eli perus lävistäjä loivassa pohkeenväistössä. Lopputunnista tehtiin toiseen päätyyn voltti jossa väistätettiin takaosaa ulos ja toiseen päätyyn laukka ympyrä.Tämän viikon torstaina menin Lamocalla ja treenattiin lähinnä C-merkin asioita. Tuli siinä silti alkutervehdys pituushalkaisijalle, pariin otteeseen Lamoca ei malttanut edes seisoa tervehdyksen ajan mikä ei ole yhtään sen tapaista. Tehtiin käynnissä pohkeenväistöä ihan alkutunnista, saatiin ehkä parhaat väistöt ikinä! Laukattiin yksitellen pääty-ympyrä, joka siihen C-merkkiin tulee, loppuraveissa heppa oli taas hieno.

Eilen menin vielä Dillellä, otin yhden rästeistäni että oltaisiin päästy Lamocan kanssa treenamaan, mutta ei Dillekään huono ollut! Tehtiin avoja ja väistöjä Dille oli oikein mukava, mutta ravissa vatsalihakset pettivät täysin.

Pian tulee postaus kisoista (ratavideo löytyy jo youtubesta) sekä kuvapostaus kun Lamoca luuli olevansa arabi!

1 kommentti:

  1. Kivalta kuulosti noi teidän tunnit, teillä meni hyvin!

    VastaaPoista