perjantai 25. maaliskuuta 2016

282. Hidas hevonen vai ratsastaja?

Tuo otsikko kuvaa ehkä parhaiten viime viikon ratsuja, Lamocaa ja Karmenaa. Maanantaina tuuppailtiin Lamocan kanssa ja torstaina hypeltiin Karmen kanssa. Noista pikku hyppelyistä jäi sellainen "haluan hypätä lisää" fiilis!

Maanantain treenit olivat siis kisojen jälkeisenä päivänä, mutta heppa ei kaikesta huolimatta ollut yhtä hyvä kuin sunnuntaina. Mentiin lähes koko tunti ilman jalustimia, alku- ja loppuverkat tietysti jalustimien kanssa. Alkuverkat tehtiin ihan normaalisti käynnissä ja ravissa, sitten otettiin jalustimet kaulalle ja tehtiin ravi-käynti-pysähdys siirtymiä. Eli ensin ravista käyntisiirtymä ja käynti kuntoon, sitten pysähdys josta ensin käyntiin ja sitten raviin.Noilla siirtymillä Lamocan sai herkistettyä hyvin pohkeelle, joten seuraava tehtävä ravi-pysähdys-ravi sujui hyvin. Laukannostot taas menivät ihan penkin alle. Lamoca venyi pitkäksi ja löysäksi jolloin laukannostokin oli löysä. Nostot tulivat poikkeuksetta kiihdytys askelten jälkeen. Heti laukannoston jälkeen piti kääntää ympyrälle, niillä Lamoca tuli ulkopohjetta vasten. Meille tekisi hyvää joku laukannosto ja laukkavoltti tehtävä...

Laukattiin lopuksi jatkettiin ihan laukassa, siinä Lamoca oli ihan hyvä. Laukasta piti siirtyä suoraan käyntiin joka ei meiltä ihan onnistunut joten jouduttiin se siirtymä paristi uusimaan. Loppuraveissa heppa oli kuitenkin hieno, kuten aina.
Torstain "estetreenit" eivät kovin hyvin sujuneet sillä Karmena oli oikeasti tosi hidas. Sitä sai ihan kunnolla ratsastaa siellä esteiden välissä, kerran se jopa pukitti raipasta! Tällä viikolla olen Lamocan selässä käynyt kolmesti, siitä postausta myöhemmin. Maanantaina kuitenkin tuuppailtiin, torstaina riekuttiin leikkitunnilla ja tänään piti olla estevalmennus. Valkka peruttiin ihan viime tingassa, n. 15 minuuttia ennen sen alkua. sillä valmentajan piti lähteä viemään hevostaan klinikalle. Jumppailtiin sitten vähän itsenäisesti, lähinnä ravissa kevennellen ja laukassa kevyessä istunnassa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti