lauantai 28. marraskuuta 2015

222. Pukkiponi ja Lamocalla kouluvalkka


Lauantaina (14.11) olin rästillä kahden tunnilla ja menin Tivanolla. Tivano oli mennyt jo kaksi tuntia joten se oli aluksi tosi tahmea, mutta aika nopeasti muuttui vähän liiankin reippaaksi. Tehtiin käynnissä ja ravissa pohkeen väistöjä uraa pitkin ja meillä ne meni vähän vaihtelevalla menestyksellä, tuli tosi hyviä pätkiä ja tosi huonoja pätkiä.

Kun oltiin tehty väistöt molemmissa suunnissa mentiin kahdelle eri pääty-ympyrälle joissa laukattiin aina kun oli tilaa. Heti kun meidän edessä oleva hevonen lähti laukkaamaan rupesi Tivano pukitteleman ja olisi halunnut itsekkin mennä. Sitten kun annoin vihdoin laukka avut se lähti pukkien saattelemana matkaan. Lähes joka laukkapätkällä Tivano teki joko vähän isompia tai pienempiä pukkeja, hassu poni.


Maanantain 16.11 valkkatunnille sain onnekseni taas Lamocan, se ei ollut ehkä Lamocan onni sillä raukka oli ihan hiestä märkä tunnin jälkeen. Tunnin aiheena oli avotaivutus, ja meillä jäi paljon parantamisen varaa ainakin käynnissä.

Aloitettiin tunti tekemällä avoa käynnissä, se meni ihan penkin alle varsinkin aluksi. Lamoca meni pari askelta avoa ja sen jälkeen tuli sisäpohjetta vasten ja lähti harhailemaan keskelle kenttää. Pidätteet eivät menneet yhtään läpi, mutta onneksi meno parani edes vähän loppua kohden. Sitten ravattiin hetki ja tehtiin toiseen suuntaan avot. Tämä suunta oli meille vaikeampi, joten siinä meille tuli vielä huonompia pätkiä...Loppua kohden taas parani, mutta käynti ja varsinkin avotaivutus ei ole ikinä ollut meidän vahvuutemme. Tehtiin avoja sen jälkeen ravissa ja meni heti paljon paremmin. Lamoca on aina paljon rennompi ravatessa, joten se oli senkin takia helpompi tehdä ravissa kuin käynnissä. Molempiin suuntiin saatiin hyviä pätkiä, eikä niissä ollut paljon eroja.


Sitten jatkettiin laukassa kanssa vähän avoa, mutta se ei ollut kuitenkaan se "päätehtävä". Tehtiin itsenäisesti käynti-laukka siirtymisiä ja nyt jälkeen päin ajateltuna tein ihan liian vähän nostoja. Nostot kun ei ole ikinä ollut meidän vahvuus joten niitä olisi ollut hyvä treenata... Laukassa Lamoca oli tosi hyvä ja saatiin hyviä pätkiä avossakin. Laukka olisi tosin voinut olla vähän kootumpaa muuallakin kuin avossa.

Tehtiin tätä molempiin suuntiin ja jälkimmäinen suunta meni paremmin, koska siinä Lamoca oli vertynyt paremmin. Loppuraveissa Lamoca oli hieno kuten yleensä, venytti hyvin eteen-alas. Kaikesta huolimatta tunti meni mielestäni hyvin, varsinkin laukassa Lamoca oli super, itselläni on vain parantamista istunnassa...
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti