keskiviikko 18. marraskuuta 2015

218. Kouluvalkka Tivanolla sekä Lamocalla ilmansatulaa


2.11 Olleen kouluvalkkatunnin menin taas Tivanolla, poni oli tosi hieno. Tehtiin aluksi väistöjä käynnissä pituushalkaisijalta uralle ja sitten ravissa, laukassa tehtiin vain ympyrä tai voltti päätyyn kokosin laukkaa mahdollisimman lyhyeksi. Laukannostot olivat hyvin teräviä ja laukka pyöri hyvin. Tunti meni tosi hyvin, vaikka väistöissä ponski oli välillä vähän vastahakoinen.
5.11 Menin Lamocalla ilmansatulaa iha perus koulutunnin. Tällä kertaa ei mennyt niin hyvin kuin viimeeksi, sillä Lamoca tuli kamalasti sisäpohjetta vasten sekä oli joko tosi laiska tai reipas. Alkutunti meni taas omaa tasapainoa hakiessa, mutta kertaakaan en edes meinannut pudota.

Tunnin aiheena oli tehdä mahdollisimman tarkat kulmat, se ei kyllä meidän osalta kovin hyvin mennyt. Kuten jo aiemmin sanoin Lamoca tuli paljon sisäpohjetta vasten jonka seurauksena oiottiin kulmistakin. Kulmat parani pikkuhiljaa, mutta ihan haluttuun tulokseen ei silti päästy. Tehtiin molemmissa suunnissa tätä, ja parantamisen varaa kyllä jäi, enemmän tai vähemmän.Kun oltiin saatu kulmat ihan ok menestyksellä tehtyä ravissa tehtiin ne laukassa. Eli vähän ennen lyhyttä sivua laukannosto ja pääty laukassa ja toisen kulman jälkeen takaisin raviin ja pian taas uusi laukannosto. Laukkakulmat meni jopa paremmin kuin ravikulmat, vaikka en saanutkaan laukkaa tarpeeksi kokoon. Laukka nousi lähes aina terävästi ja saatiin tehtyä ihan kelvolliset kulmatkin. Loppuravit oli ehdottomasti tunnin paras hetki, sillä silloin Lamoca liikkui juuri kuten pyysin sekä kuskikin osasi istua hyvin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti