maanantai 17. elokuuta 2015

183. Ensimmäinen kouluvalmennus tunti


Maanantaina oli vuorossa ensimmäinen kouluvalkka tunti ja sen menin Lamocalla. En ole vissiin tänne maininnutkaan että aloitin kouluvalmennus ryhmässä maanantaisin torstain tunnin lisäksi. Valkassa ei harmillisesti saada vakkareita (kuten estevalkassa), vaan mennään myös muilla hevosilla. Lamocalla haluan mennä mahdollisimman paljon, sillä sen kanssa haluan myös kehittyä, valmentautua ja kisata.

Käynnissä Lamoca ei ole koskaan ennen tuntunut niin hyvälle mitä se oli maanantaina! Alkuraveissa Lamoca sai venyttää kaulaa, mutta kun alettiin tekemään kunnolla töitä niin keräsin ohjat käteen. Lamoca jäi vähän pohkeen taakse ja sitä sai alkutunnista vähän hoputtaa. Taivuttelin heppaa ympyröillä ja välikäyntien jälkeen siirryttiin kaikki yhteiselle ympyrälle.
Ympyrällä siirryttiin harjoitusraviin ja väistätettiin takaosaa ulos. Alkutahmeuden jälkeen Lamoca väisti tosi hyvin molempiin suuntiin. Vauhti meinasi väistöissä vain vähän kiihtyä liikaa. Siirryttiin pois ympyrältä ja tehtiin itsenäisesti laukannostoja ja ympyröitä laukassa. Laukannostot eivät olleet tarpeeksi teräviä ja ihan vikat nostot olivat edes sinne päin.

Laukassa Lamoca tuli ulkopohjetta vasten ja suurensi ympyröitä. Tein sitten pari liiankin pientä ympyrää että saan Lamocan kuuntelemaan ulkopohjetta. Loppuraveissa ravi oli tosi hyvää ja Lamoca ravasi itse eteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti