tiistai 11. elokuuta 2015

180. Tivanolla


Menin Tivanolla istuntakurssin jälkeisenä perjantaina itsenäisesti ja jatkettiinkin taas väistöillä. Tivano tuntui tosi hyvältä, mutta kuvia on vain ihan alkutunnista kun kamerasta loppui harmillisesti akku.

Alkukäyntien jälkeen tein parit väistöt uraa pitkin ja sitten vasta käytiin ravailemaan. Kun oltiin ravattu hetki tein ravissakin vähän väistöjä uraa pitkin. Käynnisssä väistöt meni tosi hyvin, mutta ravissa ei niinkään. Vaihdoin suuntaa ja tein toiseenkin suuntaan aluksi väistöjä käynnissä ja sitten ravissa. Käveltiin välikäynnit ja sitten aloin tehdä vähän laukannostoja. Tein nostot aina käynnistä ja ekat nostot tuli kaikki ravin kautta. Saatiin monta tosi hyvää nostoa suoraan käynnistä ja sitten vaihdoin suuntaa.

Toiseen suuntaan parit väistöt alkuun että sain ponin paremmin kuulolle, sillä vauhti oli päässyt vähän kiihtymään laukan jälkeen. Kun tuli nostojen aika poni ei enää nostanut laukkaa vaan kävi pukittelemaan. Ihmettelin hetken että mikä sille tuli kun se oli koko tunnin ollut niin reippaana menossa. Sitten huomasin mikä oli vialla; Tivano oli saanut kuolaimet kielen alle, mutta se onneksi sai ne melko nopeasti vaihdettua oikealle puolelle!

Sitten laukkasin vielä vähän tähänkin suuntaan, jossa poni oli taas erittäin innokkaana menossa ja ravasin loppuravit pidemmällä ohjalla.


Perjantaina olin rästillä seitsemän tunnilla ja menin kelläs muullakaan kuin Tivanolla! Siirryttiin heti alkutunnista yhteiselle ympyrälle ja aloitettiin käynnissä väistättämään takaosaa ulos. Toiseen suuntaan väistöt meni tosi hyvin, mutta toisessa suunnassa ponilla meni hermot ja se kävi vähän pukittelemaan, mutta saatiin siihenkin suuntaan hyviä väistöjä.

Ravattiin hetki harjoitusravissa ympyrällä ja sitten nostettiin laukka ja laukattiin kaikki samaan aikaan. Saatiin taas tosi hyvä, lyhyt mutta aktiivinen laukka. Laukattiin toiseenkin suuntaan ja ravattiin vielä loppuravit.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti