sunnuntai 22. helmikuuta 2015

115. Vautsi vau mikä heppa!!

Perjantaina menin vielä illallakin tunnille Lamocalla. Otsikosta voi hyvin päätellä miten tunti meni, ja tunnin jälkeen mulla oli ihan huippu hyvät fiilikset. Tunnin piti pitkästä aikaa Anne ja mentiin koulua.

Aloitettiin käynnissä pysähdyksillä, volteilla ja tarkoilla kulmilla. Ravissa jatkettiin kulmien ratsastusta, ja ongelmana oli Lamocan liian aikaisin kulmissä kääntyminen lapa edellä. Heppa oikein nojasi kulmissa sisäpoheeseen, mutta napakammalla ratsastuksella sain sen ihan omille jaloilleen. Vaihdettiin suuntaa itsenäisesti, ja jatkettiin toiseenkin suuntaan kulmien ratsastusta. Tämä suunta on Lamocalle vaikeampi, joten sain ratsastaa ihan kunnolla! Vaihdettiin suuntaa vielä kaksi kertaa puomien avulla, jonka jälkeen oli välikäynnit.
Otettiin jalustimet kaulalle ja tultiin kaikki yhteiselle pääty-ympyrälle. Käveltiin hetki ympyrällä, sitten siirryttiin raviin. Sain mennä aika hidasta, mutta aktiivista ravia koska tunnilla oli poneja. Asettamalla ja taivuttamalla Lamocaa ympyrän kaaren mukaan alkoi Lamoca antamaan niskasta periksi. Meille se on iso juttu, vaikkei se koko aikaa muodossa mennytkään. Tuli tositositosi hyviä pätkiä ja Lamoca oli niin huippu!

Pian alettiin nostamaan ympyrän avoimelta sivulta laukka (vasen laukka jos ympyrän kierros oikea ja oikea laukka jos ympyrän suunta vasen). Laukassa tehtiin toinen ympyrä ympyrän viereen, vastakkaiseen suuntaan. Ekalla kerralla ei ihan onnistunut, mutta toisella sitten. ;)
Laukasta raviin siirtyminen oli kaikista vaikein, kun Lamoca olisi halunnut vain jatkaa laukassa. Siirtymät parani koko ajan, ja sain ravin heti laukan jälkeen kiinni. Vaihdettiin suuntaa ympyräleikkaa tiellä ja jatkettiin toiseen suuntaan samaa tehtävää. Lamoca ei olisi millään malttanut ravata hitaasti ympyrän avointa sivua, mutta sain koko ajan hepan kuuntelemaan paremmin ja paremmin.

Laukassa menin aika hitaassa temmossa, niin ravi siirtymä helpottuisi. Otettiin jalustimet takaisin jalkaan ja loppuraveissa annoin Lamocan taas venyttää kaulaa pitkälle ja alas. Tunti oli meidän onnistunein koulutunti ikinä ja tästä on suunta ylös päin. ;)

Videolta kaapattu


2 kommenttia: