lauantai 21. helmikuuta 2015

114. Kentällä liukastelua

Eilen koulussa oli liikuntapäivä, ja menin ratsastamaan hubsille. Saatiin päättää hepat itse ja otin tietenkin Lamocan! Hain hepan tarhasta ja laitoin sen kuntoon. Tuntia ennen vähän jännitti, kosa mulla on nämä koulun kanssa ratsastukset tupannut epäonnistumaan.. Ekalla kerralla en saanut Lamocaa liikkumaan mihinkään suuntaan ja edellisellä kerralla tipuin.

Noustiin tallin pihalla selkään ja käveltiin estekentälle. Kenttä oli huonossa kunnossa ja ei siinä oikein kunnolla pystynyt menemään... Saatiin mennä itsenäisesti Annen valvonnassa. Käveltiin pitkät alkukäynnit ja käynnissä työskentelyä pitkään ennen ravaamista. Ravailin hitaassa temmossa suuria teitä, sillä kenttä oli liukas ja upottava. Ravailujen jälkeen pidettiin välikäynnit ja siirryttiin maneesiin.

Erittäin laadukas selästä käsin otettu kuva puhelimella!

Maneesissa kävelin aluksi pari kierrosta ja sittten aloitin ravaamaan. Pyysin heti Lamocaa ravaamaan kunnolla eteen, kun kentällä näin ei voinut tehdä. Otin jalustimet kaulalle ja tein hetken ravissa voltteja ja ympyröitä. Nostin laukan ja työstin Lamocaa hetken ympyrällä laukassa. Välillä pyysin hitaampaa ja välillä reippaampaa laukkaa. Sirryin raviin ja halusin saada laukan nousemaan paremmin. Tein siis paljon nostoja, mutta lyhyen pätkän laukkaa.

Vaihdettiin suuntaa, ja vaihdoin suunnan laukassa lävistäjällä laukanvaihdon kera. Lamoca vaihtoi laukan hyvin kun pyysin vaihtoa! Siirryin raviin ja ravasin alkuun tähän suuntaan. Tein taas parit nostot ja nyt jäin lopuksi ympyrälle hetkeksi laukkaamaan. Otin jalustimet taas jalkaan ja annoin Lamocan ravata loppuravit pitkillä ohjilla. Lamoca oli tosi hyvän tuntuinen maneesissa ja ulkona meno oli kivaa vaihtelua! Ja ennen kuin joku ano tulee valittamaan, kuinka vain rallittelin laukassa niin laukkapätkät oli siis tosiaan lyhyitä! Ainoat pidemmät pätkät olivat ympyrät ja lävistäjä.

2 kommenttia: