perjantai 13. helmikuuta 2015

110. Poniratsastajako?


Eilen meninkin taas Tivanolla estetunnin, menenkin lähes aina estetunnit sillä jostain syystä. Laitoin suosiolla kannukset jalkaan ja näytti aika hienolle kannukset talviratsastuskengissä... Alkukäyntien ja ravailujen jälkeen istuttiin alas harjoitusraviin ja tultiin pituushalkaisijalla olevia kolmea puomia. Puomien välissä piti tehdä käynti siirtymä ja ennen puomia jo takaisin raviin. Poni oli niin innokkaana menossa että käynti siirtymä oli vaikeampi!


Mentiin lyhyet sivut laukassa ja pitkät sivut ravissa. Ekassa nostossa poni meinasi vain jatkaa ravissa, mutta parin raipan näpäytyksen jälkeen poni laukkasi ihan kiltisti. Pian poni tajusikin tehtävän ja ravissa istuminen hankaloittui ponin innostuessa. Tivano ravasikin tosi kivasti, mutta ennakoi nostoja yrittäen koko ajan rikkoa laukalle. Laukassa poni liikkui hyvin eteen välillä jäätiin turhan paljon paikalleen, mutta kyllä siitä pukkien kautta vähän reippaampaakin vaihdetta saatiin. Tehtiin tätä molempiin suuntiin ja toiseen suuntaan tuntui paljon helpommalle.


Aloitettiin estetehtävä jossa toiselle pitkälle sivulle tehtiin kolme volttia joilla oli puomit, ja viimeisen voltin jälkeen laukannosto ja toisella pitkällä sivulla este loivalla kiemuralla. Poni kiihytteli volteilla vähän liikaa ja otti parit laukka askeleetkin väleihin. Korvat tötteröllä esteelle ja este kovaa ja korkealta. Heh ei korkealta mutta kovaa ainakin! ;) Toiseen suuntaan mentiin samalla tavalla ja poni oli vielä innokkaampi puomeilla ja yritti entistä sitkeämmin ottaa ylimääräisiä laukka askeleita.


Kamerassa oli väärät asetukset koko tunnin ajan, joten kuvien laatu on sen mukainen. Muokkailin kuvia valoisammiksi, ehkä nämä nyt kelpaa :D

4 kommenttia:

  1. Selitit todella hyvin tän tunnin! :) Postausta oli mukava lukea :) Nää kuvat on yllättävän hyviä maneesikuviksi :D

    welifedream.blogspot.fi

    VastaaPoista
  2. Tivano on vauhdikas poni, eikö oolin niin ihana poni esteillä? Täydellinen poni se vaan on.

    VastaaPoista