lauantai 22. marraskuuta 2014

54. Vielä hurjempi poni!

Torstaina menin siis Marvalla taas estetunnin, ja hyvillä mielin lähdin tunnille. Kuten edellisessä postauksessa sanoin kaikki ei mennyt ihan putkeen.

Aloitettiin parin pysähdyksen jälkeen aika nopeasti ravailemaan. Jo alkutunnista alkoi ongelmat kun katsomon laidalle ilmestyi tosi pelottava viltti. Marva kävi tuijottamaan sitä jo pitkällä ja lähemmäs tullessa pysähdys ja yritys kääntyä pois. En saanut Marvaa enää sen jälkeen kunnolla kuuntelemaan ja se pääty olikin sitten ihan järkyttävä puoliympyrä ulospäin tuijottean.

Sitten toiselle pitkälle kolme volttia harjotusravissa ja toinen kevyessä istunnassa laukaten. Laukat meni hyvin, mutta volteilla Marva vähän testaili ensin pysähtyi ja kun käytti raippaa niin pukitti. Hassu poni. Välikäyntien aikana Marva reipastui ja rupesi heittelemään päätään ja oli muutenkin vähän hermostuneen oloinen.
Tietenkin mun piti tulla ensimmäisenä se estetehtävä. Pääty-ympyrällä oli tosi kapea pysty, josta ei millään meinattu päästä yli. Mentiin ohi ja karattiin kavereiden luokse milloin minkäkin näköisellä pompulla. Jyrättiin myös Ninnun ja Jamillan päälle... Meidän piti sitten Marvan kanssa laukata uraa pitkin varmaan kymmenen minuuttia ja aina välillä yrittää estettä. Tarkoituksena oli siis näyttää että se olisi selvinnyt paljon helpommalla hyppäämällä sen pikku pystyn.

No siinä vaiheessa mä tulin alas selästä ja Anne meni vähän kouluttamaan ponia. Kun pääsin takaisin selkään ei se Marva nyt minua taas totellut mentiin taas pari kertaa ohi. Marva meinasi mennä Annen päälle ja se huiskautti raipalla ja Marva säikähti ja mä lennän selästä. Noh, Anne otti juoksutus liinan ja tulin sitten esteet liinassa.

Ton tunnin perusteella voisin ehkä opetella ratsastamaan paljon päättäväisemmin, sillä kaikki ongelmat alkoi niinkin suuresta asiasta kuin viltti katsomon reunalla...
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti