tiistai 18. marraskuuta 2014

52. Hurrrja poni!

Maanantaina olin rästitunnilla viideltä ja sain ratsukseni Marvan. Kun näin listasta että mulla on Marva kävin oikeesti jostain syystä nauramaan. En ollut aiemmin mennyt sillä ja oli kiva taas mennä jollain uudella hevosella. Marva oli jo aiemmalla kouluvalmennus tunnilla ja laitoin sille vain suojat jalkaan ja nousin selkään.

Jo alkukäynneissä sai ratsastaa kunnolla sillä Marva yritti lähteä hortoilemaan keskelle kenttää ihan miten sattuu ja muutenkin kyttäili vähän joka paikkaa. Otettiin ohjat tuntumalle ja tehtiin parit pysähdykset ja ruvettiin ravailemaan.

Sitten alettiin tulemaan puomeja kevyessä istunnassa toisella pitkällä sivulla. Aluksi tultiin vähän kiemurrellen, mutta se parani joka kerralla. Mentiin puomeja molempiin suuntiin samalla tavalla. Jäätiin toiselle pitkälle sivulle seisomaan paikallaan josta yksi kerrallaan lähdettiin puomi/este tehtävään.

Aluksi tultiin ravissa pieni puomikasa, sitten laukassa. Marva nosti tosi hyvin laukan ja puomikasan hyvin vaikkakin huonolla tiellä... Jonossa seisominen oli hankalaa varsinkin jos oltiin seuraavana vuorossa rupesi Marva kiemurtelemaan ja peruuttelemaan. Kun tultiin se esteenä teki Marva ihan hassun hypyn enkä mä päässyt yhtään hyppyyn mukaan.


Vaihdettiin suuntaa ja sama este siihen suuntaan. Eka kerta meni hyvin, tosin vähän liian kovaa. Sitten toisella kerralla Marva lähtikin yhtäkkiä laukkaamaan päätä alas vedellen ja jyräsi ohi esteestä. Toisella yrityksellä päästiin yli jätti pompun kanssa. Marva innostui mitä enemmän tultiin esteitä ja vikalla kerralla kun tehtävään lisättiin puomi meni Marva tosi innokkaasti.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti