lauantai 2. heinäkuuta 2016

311. Vähän kaikkea

Lamocan selkään en ole päässyt kovin pitkään aikaan sen jalan takia. Viimeksi kuitenkin kun menin sillä leirin jälkeisenä maanantaina, ei oltu kumpikaan ihan täydessä terässä. Tämä on juuri sellainen tunti jonka haluaisit vain ratsastaa uudelleen ja tekee ihan pahaa katsoa videoita kun en ratsastanut kunnolla... Lamocalla oli juuri sinä päivänä tullut ne haavat jalkoihin enkä ihan uskaltanut ratsastaa kunnolla. Sen tunnin aikana suustani kuului useammin kuin kerran "liikkuuko tämä nyt ihan varmasti puhtaasti?", jep olin aika huolissani kun Lamocalle aina sattuu ja tapahtuu.

Ravailtiin alkuravit ja sitten tultiin kahdelle pääty-ympyrälle. Ympyröillä väistätettiin takaosaa käynnissä ja ravissa joka jäi meiltä aika heikoksi. Käveltiin hetki jonka jälkeen palattiin samoille ympyröille ja aloitettiin tunnin "pääaihe" johon nuo väistöt olivat valmistelleet. Eli vastalaukka ympyrällä. Alkuun vain pieniä pätkiä ja nostot käynnistä, meillä kesti hetki että saatiin yhteisymmärrys siitä että kumpaa laukkaa mennään.

Kun tajuttiin molemmat mitä haetaan saatiin ihan super hyviä nostoja! Kun laukattiin ympyrällä vastalaukassa pidempääkin pätkää niin Lamoca ei vaihtanut laukkaa kertaakaan. Se oli tosi hyvä meille sillä Lamoca ei estehevosena meinaa millään tajuta miksei saa mennä myötälaukkaa.
Keskiviikkona minulla oli rästi ja menin Bellellä puomitunnin. Poni oli oikein hieno ja sillä riittää liikettä! Mentiin puomeja tiukoilla teillä ja ajattelin sen olevan tosi helppoa meille kun Belle on niin pieni. Belle on kuitenkin vähän epävarma puomeilla että esteillä joten tiukan käännöksen jälkeen sitä piti rohkaista menemään puomit.

Alkuun tultiin ihan ravipuomeja ja nämä sujui meiltä hyvin, vaikkakin vauhtia oli vähän liikaa. Sitten ravipuomit vaihdettiin laukkapuomeiksi ja niiden paikkaa vaihdettiin. Ensin tuli tiukka käännös laukkapuomeille josta loivakaari vastalaukassa ja uudet laukkapuomit. Ensimmäinen kerta meni tien puolesta ihan metsään sillä vauhtia oli ihan liikaa että oltaisiin saatu tiukat käännökset siististi. Tultiin tämä myös toiseen suuntaa että aloitettiin niiltä jälkimmäisiltä puomeilta. Pari kertaa vastalaukka kaarteessa Belle vaihtoi laukan, mutta vaihdettiin takaisin oikeaan jo seuraavilta puomeilta.


"Mikä toi oli??"


Tämä ravi!!


Torstaina minulle oltiin laitettu tunnille Lamoca, mutta jalka oli niin turvonnut ja Lamoca ontui sitä (jo käynnissä) joten meninkn Liskalla. En tunnilla oikein keskittynyt itse ratsastukseen vaan ajatukset olivat lähinnä Lamocan jalassa. Mentiin melkein koko tunti pääty-ympyröillä joilla tehtiin väistöjä ja avoja joka askellajissa. Tykkäsin kumminkin Liskasta sillä se on tosi tasainen ja kivaa vaihtelua.


Lauantaina olin myös rästillä ja menin jälleen Bellellä (olin sitä toivonutkin, kun Lamoca oli saikulla) ja poni oli paras ratsastaa mitä ikinä! Tehtiin tunnilla voltin puolikkaita ja väistöjä, väistöissä oli välillä tosin parantamisen varaa. Käynnissä meillä sujui oikeastaan kaikki ja poni oli hyvällä kaulalla. Ravissa oli vähän hankalampaa sillä poni olisi halunnut vain juosta.

Kaikki laukannostot oli ihan super hyviä, sillä poni on niin herkkä! Laukassa Bellellä oli taas kiire, mutta saatiin myös sitä rauhallista ja hyvää laukkaa. Loppuraveissa saatiin viimeistään se oikeasti hyvä, rauhallinen ja rento ravi.

Kuva keskiviikolta

Tämän kauden vikan tunnin menin Ricolla ja olisin saanut Bellen mutta tuntini aikaan on myös poniclub ja Belle tarvittiin sinne. Rico oli itsessään kiva, mutta sen satula oli ihan järkyttävä istua. Tehtiin kolmikaarista joka askellajissa ja poni oli vähän hidas pohkeelle. Lopputunnista saatiin yhteistyö sujumaan ihan hyvin, vaikka kentän laidalla olevat ihmiset meinasivatkin syödä pienen ponin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti