perjantai 30. lokakuuta 2015

211. Poneja, poneja, poneja...Lamocan selkään en ole Tuijan valmennuksen jälkeen päässyt, sillä minulle on laitettu tunneille vain poneja, myös valkkatunnille... Tietysti vaihtelu virkistää mutta Lamocan selkään on jo ikävä, varsinkin kun viime kerralla tuli niin hyviä pätkiä! Tunneilla olen nyt mennyt Tivanolla ja Ricolla, mutta kirjoitan kaikista tunneista tähän samaan postaukseen sillä kuvia on vain yhdeltä tunnilta.

Maanantaina 19.10 menin valkan Tivanolla, ja hetken mielijohteesta laitoin myös kannukset jalkaan. Tivano oli alkuun tosi hidas ja sitä sai ratsastaa ihan kunnolla eteen, tosin välillä tuntui että joutuuko se menemään liiankin kovaa kun on kuitenkin pieni poni. Tunnin aiheena oli pohkeenväistöt voltin kaarella ja aloitettiin tekemään niitä ensin käynnissä (alkuverkkojen jälkeen tietysti). Tehtiin ensin puolet voltista ravissa ja loppu puoli väistätettiin käynnissä.

Alkuvaikeuksien jälkeen nämä alkoivat onnistumaan oikeastaan tosi hyvin molemmissa suunnissa. Sitten jatkettiin samaa tehtävää ravissa eli koko voltti mentiin ravissa, samoin väistöt ja voltin jälkeen laukannosto. Väistöt menivät jopa paremmin kuin odotin, hieno Tivano! Laukannostot taas olivat aika huonoja, paitsi ihan vikoihin nostoihin alettiin saamaan terävyyttä. Loppuraveissa annoin Tivanonkin venyttää kaulaa pidemmälle ja se venyttikin tosi hyvin.
Torstaina 22.10 jatkettiin taas Tivanon kanssa, mutta tällä kertaa puomien parissa ja ilman kannuksia. Meni paljon paremmin kuin maanantaina, johtuen varmaan siitä että Tivano on esteponi. Alkuverkoissa Tivano oli taas hidas, mutta laukassa alkoi liikkumaan paremmin. Aloitettiin laukkaaminen niin että tehtiin kumpaankin päätyyn laukka ympyrä puomin yli. Nostettiin laukka käynnistä ennen ympyrää, nostot tulivat suoraan käynnistä mutta yleensä pukkien kera. Laukka ympyrät menivät tosi hyvin molempiin suuntiin, askel ei sopinut vain parina kertana kun tein itse huonon tien.

Kun oltiin tehty tuota hetken aikaa onnistuneesti lisättiin tehtävään laukka voltti toiselle pitkälle sivulle puomien rajaamalle alueelle. Ensimmäinen kerta meni ihan penkin alla sillä alkuun nousi väärä laukka eikä siitä sitten mitään volttia voinut kääntää. Muut kerrat meni tosi hyvin, tosin Tivano tuli vähän sisäpohjetta vasten ja oikaisi volteista vähän liiankin pieniä... Loppuraveissa Tivano sai venyttää kaulaa eteen alas ja se meni jo paljon paremmin kuin maanantaina!Maanantaina 26.10 menin Ricolla ja poni yllätti täysin, positiivisessa mielessä! Se oli jo alkutunnista mukava ratsastaa kun verkkailtiin itsenäisesti molempiin suuntiin, tosin vähän kiemurteli kun ei olisi halunnut tehdä töitä. Kun tultiin kaikki yhteiselle ympyrälle laukkaamaan se alkoi antamaan niskasta vähän periksi ja meni pätkittäin pyöreänä laukassa. Välillä Rico meinasi lähteä laukassa vähän liiankin lujaa, joten sain tehdä myös paljon pidätteitä.

Lopputunnista tehtiin voltteja käynnissä ja ravissa ja alkutunnin kiemurtelut olivat jo unohtuneet. Käynnissä varsinkin meni tosi hyvin ja Rico meni pyöreänä, mutta ravi oli meille vähän vaikeampaa. Ravissakin tuli hyviä pätkiä ja loppuraveissa poni liikkui tosi hyvin.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti