tiistai 20. lokakuuta 2015

209. KouluvalmennuksessaViime viikon torstaina päästiin Lamocan kanssa meidän ensimmäiseen ihka oikeaan kouluvalmennukseen ja heppa oli ehkä parempi ratsastaa kuin ikinä! Valmennuksen piti Tuija ja sain paljon hyviä vinkkejä joita hyödynnän taas seuraavalla kerralla kun pääsen Lamocan selkään (eilen valkkatunnilla oli ponipäivä enkä saanut Lamocaa...).

Mentiin kentälle kävelemään n. kymmenen minuuttia valmennuksen alkua, sillä meidän alkuverkka tehtiin valmennuksen aikana. Aloitettiin käynnissä tekemällä jokaiseen kulmaan pysähdys mahdollisimman pienillä avuilla vatsalihaksia käyttäen. Meillä pysähdykset menivät ihan ok, mutta Lamoca oli aika paljon "kättä vasten" eikä olisi halunnut pysähtyä. Sitten ravattiin vähän kevyttä ravia ja Lamoca näytti kuulemma ravissa paljon rennommalle kuin käynnissä, käynti onkin meille ehkä se vaikein askellaji...


Voisko mun kantapäät kestää aina noin hyvin alhaalla?

Sitten toiseen suuntaan pysähdykset ja vähän kevyttä ravia. Kun oltiin käynnissä tehty pysähdykset siirryttiin pysähdyksiin ravista. Heti alkuun pysähdyksien ei tarvinnut olla suoraan ravista vaan parin käynti askeleen jälkeen. Nämä onnistui meiltä hyvin ja sitten siirryttiin suoraan ravista pysähdyksiin. Tultiin yksitellen pituushalkaisijalle tekemään pysähdys ja takaisin raviin ja muualla tehtiin itsenäisesti pysähdyksiä. Lamocalla meinasi joka pysähdyksessä tulla yksi käynti askel ja etuosa siirtyä ties minne. Pikkuhiljaa aloin saamaan pidätteet paremmin läpi mutta etuosa kääntyi silti toiseen suuntaan.

Ravista pysähdys


Kun oltiin pysähdyksistä saatu ihan kelpo suorituksia molempiin suuntiin tehtiin pari kertaa ravista seis ja peruutus. Peruutus on aina ollut meille se vaikea asia, mutta nyt saatiin suhteellisen hyviä peruutuksia! Peruutuksien jälkeen nostettiin laukka ja jatkettiin laukassa. Laukassa Lamoca oli kaikista paras ratsastaa, ja meni alusta asti tosi hyvin. Laukattiin molempiin suuntiin vähän käännellen ympyröitä ja voltteja, Lamoca oli ihan super!

Lopuksi tultiin vielä yksitellen pätkä K.N Specialin radasta molempiin suuntiin, eli laukannosto ja sen jälkeen laukka ympyrä ja lävistäjä. Ensimmäisessä suunnassa laukannosto ei onnistunut, ympyrä oli ihan ok ja lävistäjä ihan kamala. Lävistäjälle tuli outo tie sillä meinasin kääntää toisen ympyrän mutta tulinkin lävistäjän ja Lamoca tiputti raville. Toiseen suuntaa laukannosto ihan ok, laukka ympyrä ihan super ja lävistäjäkin tosi hyvin! Ravasin ja kävelin vielä hetken pidemmällä ohjalla ja Lamoca ei ole ikinä ollut noin hyvä ratsastaa loppu tunnista eli jotai tuli tehtyä myös oikein. Lamoca oli tosi rento ravissa ja myös käynnissä!!


Rakastan♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti