tiistai 13. lokakuuta 2015

205. LaukanvaihtojaViime viikon valkassa saatiin mennä lähinnä itsenäisesti, joten kokeilin ottaa parit laukanvaihdot ja ne onnistuivatkin tosi hyvin! Menin pitkästä aikaa kannuksilla, mutta Lamocan ratsastavuudella ei ollut oikeastaan mitään eroa oliko kannuksia vai ei joten en niitä sen enempää rupea käyttämään. Torstaina mennään minun ja Lamocan ensimmäiseen oikeaan kouluvalmennukseen, siitä kirjoittelen sitten mahdollisimman nopeasti.

Verkassa meillä oli molemmat suunnat vapaasti käytössä joten vaihtelin useasti suuntaa, sekä jäin välillä kahdeksikolle pyörimään. Ravissa Lamoca sai taas mennä vähän pidemmällä ja pyöreällä kaulalla. Pian otettiin myös laukka mukaan ja itsenäisesti sai tehdä laukannostoja molempiin suuntiin. Lamoca oli tosi tahmea joten ekat laukannostot olivat vähän ajolähtöjä... Pikku hiljaa alettiin saamaan vähän terävyyttä nostoihin, sitten vaihdoin suuntaa laukassa ja Lamoca teki hienosti vaihdon juuri siinä kohdassa missä pyysin!


Laukanvaihto


Toiseen suuntaan samalla tavalla nostoja ja kun sain nostot teräviksi tulin kerran nelikaarisen kiemuran laukassa. Laukanvaihdot menivät tosi hyvin, Lamoca teki ne juuri siinä kohdassa missä pyysin. Käveltiin hetki ja jatkettiin taas itsenäisesti ja nyt sai käyttää kaikkia askellajeja. Jäin harjoitusravissa ympyrälle jossa aina välillä vaihdoin suuntaa. Sitten otin vähän laukkaa tavoitteena koottu ja lyhyt laukka.

Kun tajusin miten avut pitää ajoittaa saatiin lyhyt laukka aina pariksi askeleeksi kerrallaan. Lamocalla meni hermot laukan kokoamiseen, mutta saatiin tosi hyviäkin askelia! Laukan lyhentämistä pitää selvästi vielä treenata paljon enemmän. Ravattiin vielä loppuravit pidemmällä kaulalla.Lavat karkaa...
4 kommenttia:

 1. Teillä on niin ihanasti noi varusteet sävysävyyn! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, niitä ollaankin tässä jo pitkään keräilty! ;)♥

   Poista
 2. Miten saa varjot kuviin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En enää muista koodia mutta googlettamalla löytyy! :)

   Poista